Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kazetové markýzy / foto: https://www.t-shade.cz/markyzy/

Některé markýzy fungují i proti dešti

Pořídit si stříšku nad venkovním posezením rozhodně není špatný nápad. Nejenže se tak lze účinně chránit proti celé řadě přírodních živlů, ale zároveň se jde i o velmi zdařilý designový prvek.

Vypadají skvěle

Čistě teoreticky je možné jako zastřešení použít klasickou nepromokavou plachtu. Jedná se však o laciné řešení, které sice za jistých okolností skutečně působí protektivně, avšak po vizuální stránce rozhodně nepřesvědčí.

Markýzy proti dešti

Lidé, kteří touží po praktické designové stříšce, dávají obvykle raději přednost něčemu jinému, třeba markýzám. Jedná se o principiálně jednoduché, avšak velice efektivní i efektní zastřešení, které nejenže dokáže vrhat stín, ale zároveň zvládne nepropouštět vodu. Neplatí to však pro každý model.

Markýzy proti dešti u nás nabízí pouze jediný dodavatel, a sice společnost T-shade. Díky nepromokavému textilu si tak člověk může pořídit jednoduchý, ale zároveň vkusný a maximálně funkční zahradní doplněk. Markýzu je samozřejmě možné si objednat v mnoha barevných variacích.

Ochrana před poškozením

Jakoukoliv markýzu snadno může poškodit krupobití, případně silný vítr. Často se tak děje i ve staženém stavu. Z toho důvodu je daleko moudřejší si trochu připlatit a pořídit si model s ochranným pouzdrem.

Kazetová markýza je dnes již standard. Látka je chráněna kovovým pouzdrem, díky čemuž ji rozmary počasí nemají šanci poškodit. Kazetové markýzy jsou proto stále oblíbenější.

Jiné modely

Největší poptávka je po klasických markýzách, ovšem běžně se dají objednat i jiné druhy, třeba menší markýzy na balkon.

Pro vlastníky pergol může být užitečná boční markýza. Hlavním důvodem, proč si koupit boční markýzy, je clonění před zvídavými zraky sousedů, případně kolemjdoucích.

K tomuto článku není otevřena diskuze