Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bělení zubů / foto: shutterstock

Domácí bělení zubů jako trend současnosti. Na co si dát pozor?

Bílý úsměv = velká spokojenost a vysoké sebevědomí. Jelikož je však návštěva ordinací časově náročná, v posledních letech se do popředí dostaly domácí sady na bělení zubů. Jen málokdy se však zmiňují chyby, které mohou zuby poškodit.

Zmiňovaných chyb se totiž dopouštíme při domácím bělení, které je sice na jednu stranu časově kratší, ale na druhou stranu může stát za nenávratným poškozením zubní skloviny. Dejte si proto pozor zejména na několik přešlapů, které by vás ve výsledku stejně k zubaři přitáhly.

Krásný úsměv
Krásný úsměv – Zdroj: Shutterstock.com

Neznáme svůj typ zubů

Bělení zubů bez toho, aniž bychom poznali svůj typ zubů, je nesmysl. Na tom se ostatně shodují prakticky všichni zubaři. Stejně jako naše DNA není totožná, ani naše zuby nejsou si příliš podobné. V tomto případě však stačí, abychom zjistili, jaký mám chrup – jestli trpíme zvýšenou citlivostí nebo zdali jsou naše zuby obecně bezproblémové. Dle těchto zjištění bychom si bělící sady na zuby měli pořizovat. Bez tohoto vědomí však nikoliv.

Dáme na reklamu, ale neinformujeme se

Stále častěji nakupujeme bělící sady bez toho, aniž bychom se informovali o tom, jak kvalitní daná bělící sada vlastně je. Dáme na to, co vidíme na internetu. Na množství reklam, takzvané „influencer spolupráce” čili se necháme uchlácholit známou osobností. Jenže nakonec litujeme, protože tímto stylem vybraná sada zrovna nedisponuje vysokou kvalitou nebo nejlepším složením. A tak nejenže vyhazujeme peníze z okna, ale také (a především) tím škodíme našemu chrupu.

Vhodné bělení zubů?
Vhodné bělení zubů? – Zdroj: Shutterstock.com

Nevyčistíme si před bělením zuby

Prakticky v každém návodu přiložením k bělící sadě se píše, že bychom si nejdříve měli vyčistit zuby. Jenže už jen hrstka lidí prochází tento manuál. A tím se dopouštíme další zásadní chyby. Pokud si totiž před bělením zubů nevyčistíme pečlivě náš chrup, nemůžeme očekávat kýžené výsledky. Pouhé vypláchnutí pomocí ústní vody není dostačující, v nejlepším případě bychom kromě běžného kartáčku měli popadnout i ten mezizubní.

 

Zdroj:

https://www.smili.cz/blog/14-nejcastejsich-chyb-pri-beleni-zubu/

Domácí bělení zubů jako trend současnosti. Na co si dát pozor?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!