Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylový nábytek / foto: pio3 / Shutterstock.com

Vybíráme kvalitní nábytek. Co je trendy?

Zařizujete si bydlení, nebo rekonstruujete stávající domov? Tvář mu dodává správné vybavení interiéru, tedy nábytek.

Židle a křesla – jaké vybrat?

Výběr nábytku do interiéru je dnes velmi pestrý. Což se zpočátku může jevit jako lákadlo, protože nepřeberné množství nám umožňuje vytvořit si domov přesně podle svého gusta. Jenže se můžeme dostat i do svízelné situace. Nabídka je tak velká a my nebudeme vědět, co si pořídit dřív. Koupíme konferenční stolek, který nám hned padne do oka, a pak zjistíme, že k němu nebudou židle nebo křesla dle našeho gusta. A i když tyto artikly zkombinujeme, může se stát, že budou například příliš velké, nebo naopak malé do prostoru. Proto je vhodné plánovat.

Barevný obývací pokoj

Ideální je se sejít s architektem, bytovým designérem, který poradí. Pokud nechceme využít jeho služeb, zkusme trochu plánovat sami a rozvrhnout si, co kde bude. Nemusíme jednat zbrkle, aby se pak nestalo, že jednotlivé kousky nábytku nevhodně zkombinujeme. Je zapotřebí ladit nejen barvy, ale i design. Konvenovat si moc nebudou minimalistické objekty a opulentní artikly.

Stolek jako centrum místnosti

Pokud vybíráte nábytek, rozmyslete si, jak vše poskládáte. Zmínili jsme sedací prvky. Při výběru je dobré řídit se centrem, tedy stolkem, od něhož se vše odvíjí. Podívejte se nejen na komfort židlí či křesel jako takových, zohledněte, jak se na nich bude sedět právě u zvoleného stolku. Samozřejmě, tyto kousky by si měly notovat barevně a i z hlediska stylu.

Minimalistický styl

Můžete se inspirovat na internetu, v časopisech, ale i v e-shopech mají inspirující vizuály a k rukám vám budou zkušení profesionálové v oboru. Například Atan.cz nabízí prakticky všechno zařízení do domácnosti, takže ideálně zkombinujete vše a využijete i poradenství.

K tomuto článku není otevřena diskuze