Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pergola je skvělý doplňek k domovu / foto: shutterstock

S pergolou si prodloužíte domov i pobyt venku

Zahradní pergola vytváří krásné a zastíněné zázemí u vašeho domu. Asi si představíte dřevěnou konstrukci, do popředí se ale dostávají i hliníkové varianty, protože mají stahovací střechu. A znáte bioklimatickou pergolu?

Jak vybrat zahradní pergoly?

Zahradní pergoly poskytují útočiště, když svítí spalující slunce nebo když prší. Stejně tak si zde najdete pohodlí, pokud si budete chtít užívat teplé noci venku. Jde tak o půvabné místečko u domu, ať už se jedná o prostor přímo u vašeho obydlí nebo u chaty. Na tomto místě si můžete užívat krás jakéhokoli ročního období. A dnes nejde o pouhý, neflexibilní přístřešek, pergoly se nabízí v mnohém provedení jako například hliníkové pergoly. Taková pergola má dlouhou životnost, nerezaví a nevyžaduje speciální péči. Materiál je skvěle odolný, ustojí déšť i silný vítr (117 km/h), přístřešek si vlastně užijete klidně 10 měsíců v roce. Ke konstrukci patří nepromokavé, třívrstvé PVC s hliníkovými profily, které rovněž nevyžadují složitou údržbu. Tato varianta má skvělé termoizolační vlastnosti, takže zajišťuje stále příjemné klima. Samotná střecha se komfortně ovládá motorem na dálkové ovládání.

Zastřešení terasy

Ochranu terasy zajištuje i odolné jiné zastřešení. Kromě pergoly to může být markýza, jež je upevněna na stěnu, takže vám nepřekáží sloupky. Jde ale však o zastřešení terasy, které pouze stíní, neslouží například jako ochrana proti větru či sněhu. Víte, co je ale na zastřešení skvělé? Pokud mát z obýváku francouzské dveře, krásně se vám prodlouží prostor domu, protože vlastně stále budete pocitově v zázemí. Jen se ocitnete na čerstvém vzduchu. Za zmínku pak stojí i bioklimatická pergola. Přístřešek má otočné lamely, které se mechanicky otáčí a umožní odvětrávat prostor pod pergolou. V podstatě fungují jako žaluzie. Mrkněte se na nabídku firmy Atypy s.r.o., která poskytuje nejoblíbenější typy zastřešení.

S pergolou si prodloužíte domov i pobyt venku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!