Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tetování / foto: shutterstock

Kde hledat inspiraci na tetování?

Nechat se tetovat může být pěkně návykové. Věřte nám, víme, o čem mluvíme.

Začíná to jako jedno decentní tetování na zápěstí, pak najednou mrknete a za 6 měsíců si necháváte dělat tetování na celou ruku. Pokud patříte mezi fanoušky tetování a chce si pořídit další, může být těžké hledat kvalitní inspiraci při vymýšlení nových návrhů.

Umělci jsou často dotazováni na to, kde berou inspiraci pro návrhy, a věřte, že i samotní tatéři si kladou podobné otázky, jako my smrtelníci. „Kde můžu najít inspiraci pro svůj další návrh tetování? A jak se můžu ujistit, že jde o něco jedinečného a zvláštního? Bude ta moje představa návrhu lepší, jako tetování na krk nebo jako tetování na záda?

V tomto článku se podíváme na nejlepší způsoby, jak najít inspiraci pro tetování. Než začneme, stojí za zmínku, že neexistují žádná stanovená pravidla pro to, co si můžete nechat tetovat.

Nemusíte si pokaždé nechat udělat super smysluplné tetování a nemusíte všem vysvětlovat, proč jste se nechali tetovat barevně nebo jen černým inkoustem. Dokud pracujete s dobrým umělcem a necháte si na tělo nakreslit něco, co vás udělá šťastnými, je to vše, na čem záleží.

Než budete přemýšlet o stylech nebo umělcích, zkuste se zamyslet nad tím, proč jste se nechali tetovat, protože to ovlivní, jak bude tetování vypadat celkově. Necháváte si tetovat na památku milovaného člověka? Je to dárek k narozeninám od sebe, pro sebe? Nebo to prostě děláte jen proto, že chcete?

Všechny tyto důvody jsou stejně platné a může se dokonce jednat o kombinaci více důvodů. Ať už je váš záměr jakýkoli, nejprve si stanovte důvod a pak zjišťujte, zda pro vás bude konkrétní styl nebo symbol, vhodný.

Dále se zamyslete nad tím, že velikost a umístění jsou mnohem důležitější, než byste si, kdy mysleli. Ovlivňují řadu faktorů, jako je složitost designu, délka sezení atd.

Samozřejmě nesmíte zapomenout ani na styl, ve kterém si obrázek chcete nechat nakreslit. Prozkoumejte své možnosti v americkém tradičním tetováním, neo tradičním, japonském stylu, moderním stylu nebo třeba realismu. Tento seznam není v žádném případě vyčerpávající a na výběr je spousta dalších.

Kde tedy tu inspiraci načerpáte?

Popkultura a média mohou být obrovskou inspirací pro tetování. Máte například oblíbenou komiksovou postavu? Co třeba oblíbená filmová scéna? Nápady, jako jsou tyto, mohou vytvořit fantastické návrhy tetování.

I sociální sítě mohou být skvělým místem, kam jít, pokud hledáte inspiraci. Mnoho umělců zveřejňuje své návrhy a předchozí práci na těchto platformách, jako je Instagram, Facebook a Pinterest.

Avšak jednou z nejlepších českých platforem, kam můžete zavítat načerpat tu správnou porci inspirace, je web ukaztetovani.cz. Na tuto stránku každý den přistanou nové a nové kousky tetování od těch nejlepších českých umělců. Zde si opravdu můžete být jisti, že se jedná o originální zpracování, dlouhé hodiny přemýšlení a následného tetování, vše jak to má být – na zakázku. Je to ta nejlepší stránka, ze které si můžete vypůjčit nápad na typ tetování, styl, umístění nebo se prostě jen pokochat, jak někdo může být nadaný.

Jedna důležitá věc, kterou je třeba závěrem poznamenat, je, že i když je v pořádku použít jiné kousky pro inspiraci, není v pořádku zkopírovat celý design jiného umělce. Je to neúcta k původnímu umělci, osobě, která tento návrh již nosí, a i k dovednostem umělce, který vám tetování bude zprostředkovávat. Proto vždy před samotným sezením využijte konzultaci, která vám umožní vzít jakékoli koncepty a přeměnit je v plnohodnotné návrhy.

 

Kde hledat inspiraci na tetování?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!