Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hlemýždí kosmetika / foto: shutterstock

Hlemýždí sliz v kosmetice? Dokáže zázraky!

Vzbuzuje ve vás jen samotné pomyšlení na použití šnečí kosmetiky spíše odpor? Budete mile překvapeni. Z čeho se vyrábí a čím je nepřekonatelná?

Šnečí extrakt a jeho získávání

Šnečí kosmetika je jeden z úžasných multifunkčních beauty produktů, který pomůže s nejedním problémem naší pleti. Trend, který rychle zasáhl celý kosmetický svět. Pokud se domníváte, že obsahem je sliz, který šneci za sebou nechávají při pohybu, tak se mýlíte. Není třeba žádných obav. Kosmetický sliz je ten, který hlemýždi vypuzují přímo do své skořápky. Získává se formou manuální stimulace, která by měla být šetrná a prováděná s ohledem na hlemýždě. Ti jsou po provedení této procedury navráceni zpět do chovu.

Šnečí kosmetika
Šnečí kosmetika – Zdroj: Shutterstock.com

Prospěšné složky obsažené ve šnečím slizu

Hlemýžďový sliz je směsí mnoha prvků. Během četných studií byly ve šnečím slizu nalezeny následující složky, které mají význačný vliv na zlepšení naší pokožky. Které to složky jsou? Alantoin, kyselina hyaluronová, kolagen, elastin, lipidy, kyselina glykolová, bílkoviny, vitamíny a v neposlední řadě mukopolysacharidy, které snižují alergie a podráždění pokožky, zároveň udržují vodu v pokožce, což napomáhá k hydrataci a spolu v kombinaci s elastinem a kolagenem dodávají pokožce náležitou pružnost.

Užitečný šnek
Užitečný šnek – Zdroj: Shutterstock.com

Jak funguje aneb účinky šnečího extraktu

Zklidňuje popáleniny, vyhlazuje povrch pleti, hydratuje, navrací pružnost, urychluje hojení ran a zánětů, vyrovnává tón pleti. Vyniká antioxidačními vlastnostmi. Jedná se tak o zcela multifunkční ingredienci a je řada důvodů, proč dát kosmetice s obsahem šnečího slizu šanci. Vaši pleť rozhodně potěší. Však bojuje s projevy stárnutí pleti, poskytuje také pokožce komplexní filtr, ponechává ji tak hydratovanou, déle pružnou a oddaluje vznik prvních vrásek.

Potýkáte se s aknózní pletí? Pak je tato kosmetika určena i vám. Je vhodná na problematickou pleť, díky antimikrobiálním účinkům a schopnosti hydratace, regenerace. Velmi dobře si poradí se zarudnutím i samotnými pupínky.

 

Zdroj:

https://www.notino.cz/beautyblog/trendy/sneci-sliz-v-kosmetice-vime-proc-ho-budete-milovat/

https://cosibella.cz/cs/blog/sneci-sliz-v-kosmetice-nejlepsi-kosmeticke-produkty-se-snecim-slizem-1629210084

Hlemýždí sliz v kosmetice? Dokáže zázraky!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!