Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Výběr šatů / foto: shutterstock

Máte pocit, že vám nic nesluší? Přizvěte do šatníku barevnou typologii

Propadáte občas pocitu, že vám vaše oblečení zrovna nelichotí? Možná si jen vybíráte barvy, které neladí k vašemu odstínu pleti, vlasů a očí. Pojďme se podívat na barevnou typologii, která vám odhalí, jaké odstíny nosit.

Jarní typ – světlé teplé odstíny

Ženy, které patří k jarnímu typu, mají velmi světlou pleť s broskvovým nádechem a na sluníčku se snadno spálí. Vlasy mají světlé a oči modré, oříškové nebo zelené. Jarnímu typu nejvíce sluší světlé teplé odstíny barev. Zkuste sáhnout po oranžových a žlutých barvách, zlaté, korálové, lososové, světle hnědé, světle modré, tyrkysové, šedé, světle fialové, nebo třeba slonovinové.

Žlutá rozzáří jarní typ
Žlutá rozzáří jarní typ – Zdroj: Shutterstock.com

Letní typ – ochlazující světlé i tmavší barvy

Je vaše pleť porcelánová a po opalování získává krásný hnědý tón s olivovým nádechem? Ženy letního typu mají také modré či šedé oči a světlé vlasy s popelavým nádechem. Pokud jste tedy letní typ, na teplé barvy zapomeňte a raději sáhněte po chladivých odstínech, jako jsou různé pudrové i pastelové odstíny. Ideální je tmavě i světle modrá, dále modrošedá barva, malinová, kakaově hnědá, antracitová, mentolová nebo mořská zelená.

Podzimní typ – zemité a hřejivé odstíny

Lidé s podzimním typem pleti nejvíce rozkvétají v teplých a zemských barvách. Jejich slonovinová pleť s množstvím znamének je jako plátno, na kterém se nádherně vyjímají bohaté a hluboké odstíny podzimu. Mají většinou kaštanové a narezlé vlasy a modré, zelené či hnědozelené oči. Volba zlatých, béžových, hnědých, rezavých a hořčicových odstínů nejenže podtrhne přirozenou krásu těchto lidí, ale také jim dodá pocit tepla a pohody. Vhodná je taky khaki a tmavá petrolejová barva.

Podzimní typy uvítají zemité barvy
Podzimní typy uvítají zemité barvy – Zdroj: Look Studio / Shutterstock.com

Zimní typ – kontrastní intenzivní barvy

V tomto případě jsou charakteristické rysy, jako je velmi světlá nebo tmavá pleť spolu s tmavými vlasy a očima, které vytvářejí přirozený kontrast. Studené a výrazné barvy, jako je sytě růžová, výrazná modrá, studená fialová, zářivě oranžová, rubínová, sytě červená, zelená a tyrkysová, nejenže doplňují tento typ pleti, ale také odrážejí dynamickou a energickou osobnost. Zářivě bílá a černá pak přidávají eleganci a sofistikovanost, což umožňuje zimnímu typu vyniknout v jakémkoli prostředí.

 

Zdroj:

https://www.altens.cz/barevna-typologie-4-zakladni-typy

Máte pocit, že vám nic nesluší? Přizvěte do šatníku barevnou typologii

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!