Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Golfový hráč / foto: shutterstock

Jak vybrat golfové hole pro začátečníky?

Chcete začít s golfem? V takovém případě potřebujete i vhodné vybavení. Potřebujete nejen golfové hole, ale třeba i golfové míčky, pohodlné oblečení včetně rukavic a podobně.

Vyberte si takovou sadu, která odpovídá vaší úrovni dovedností, protože jinak se vám na golfovém hřišti nebude dařit.

Proč na výběru golfových holí záleží?

Podívejte se na golfové hole pro začátečníky. I když nebudete mít dobrý švih a ani kontakt s míčkem nebude správný, máte s takovými holemi větší šanci na úspěch. Golfové hole pro začínající hráče totiž mají větší hlavice a kratší násady, takže se vám bude míček lépe odpalovat.

 golfové hole

Nekupujte celou sadu najednou

Spousta obchodů se sportovním zbožím se vás bude snažit přesvědčit, abyste si koupili celou sadu holí najednou. V začátcích však kompletní sadu nepotřebujete. Pořiďte si jen poloviční set určený přímo pro začátečníky, protože je méně finančně náročný. Jakmile se budete zlepšovat, budete si přikupovat i další a profesionálnější vybavení, větší golfový bag, nové golfové míčky a podobně.

Pořiďte si kratší driver

Driver je hlavní hole, kterou použijete na začátku každé jamky. Charakteristický je velkou hlavicí a dokáže poslat míček opravdu daleko. Obvykle se jedná o nejdelší hůl v sadě. Pro začátek hledejte co nejkratší driver. Pokud byste si totiž koupili delší, hůře se ovládá a nedosáhnete s ním moc dobrých výsledků, když ještě neumíte dobrou techniku.

golfové míčky

A co putter?

Putter je další hole, která se však používá v okamžiku, kdy už jste blízko jamky a snažíte se dostat míček do jamky. Putter má rovnou hlavici, takže míček vyšlete rovnou čarou tam, kam potřebujete. Výběr putteru závisí na vaší výšce, postoji a délce paží.

Podívejte se do internetového obchodu Digitalnigolf.cz, kde najdete i golfové rukavice. Budete nadmíru spokojení s kvalitou i cenovou politikou obchodu.

K tomuto článku není otevřena diskuze