Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Obuv na hory / foto: shutterstock

Jaké boty podpoří aktivní životní styl a zlepší vaše výkony?

Milujete turistiku, zdravotní procházky, běh, atletiku nebo jakoukoliv další aktivní činnost? V takovém případě se neobejdete bez opravdu kvalitní a pohodlné obuvi. My vám nyní poradíme, podle čeho ji vybrat.

Ideální boty pro běh

Ze všeho nejdříve se zaměříme na běžecké boty. Ty jsou důležité hlavně pro zlepšení sportovního výkonu a také slouží jako prevence mnoha různých zranění.

Vy si můžete vybrat ze tří různých typů běžeckých bot – trailových (do lesního terénu), silničních (na zpevněné povrchy) a univerzálních (pro kombinovaný běh v lese i na zpevněných trasách).

Určitě se podívejte po obuvi s dostatečně utlumenou podrážkou (méně náročným běžcům postačí technologie EnergyCell, případně Biobased EVA, zatímco nároční jedinci ocení EnergyCell+).

Kvalitní běžecká obuv

Obuv pro turisty

Outdoorové boty musí být vyrobené z co nejodolnějšího materiálu. Nezapomínejte na technologii Gore-tex, která chrání vaši nohu před vodou. Ve stejný okamžik však zajišťuje poctivé odvádění přebytečného tepla ven z boty.

Turistické boty přichází v provedení s nízkým kotníkem (vhodné pro méně náročné trasy a chůzi po označených stezkách) a vyšším kotníkem (vhodné pro náročné túry, nošení těžkého batohu a častou chůzi po neprozkoumaných lesních cestách).

Boty do hor

Obuv pro nenáročnou zdravotní chůzi

Chodíte na krátké zdravotní procházky do přírody? Pak oceníte moderní barefoot boty. Ty nijak nenarušují stabilitu chůze a připomínají spíše druhou kůži. Užijete si tak přirozený došlap, jako kdybyste chodili bosí.

Objednejte si ověřené a kvalitní boty

Ať už milujete jakoukoliv aktivitu, vyberte si vážně spolehlivé a bezpečné boty z kvalitních materiálů. Ty najdete třeba v populárním e-shopu Sportovna. Stačí si rozkliknout výše vložené odkazy a ihned můžete začít vybírat.

K tomuto článku není otevřena diskuze