Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylový šatník / foto: Look Studio / Shutterstock.com

První rande? Vsaďte na barevné oblečení zvyšte své šance na pokračování!

Šaty dělají člověka. A na to, udělat dobrý první dojem, máte jen jeden pokus. Tak až budete stát před zrcadlem a zkoušet jeden outfit za druhým, věnujte trochu pozornosti i barvám. Prozradí víc, než si myslíte.

Psychologii barev využívají fotografové, designéři, ale i marketingoví specialisté. Vhodně zvolená barva totiž může ovlivnit naši náladu a přimět nás ke koupi určitého produktu. Naopak nevhodně zvolené barvy či jejich kombinace nás mohou odradit, aniž bychom sami racionálně věděli proč. Tak proč je nevyužít ve svůj prospěch i v milostném životě?

Jakou barvu zvolit?
Jakou barvu zvolit? – Zdroj: Shutterstock.com

Zelená

Zamyslete se nad tím, jak chcete na protějšek působit. Chcete působit sebejistě, spolehlivě a cílevědomě? Toužíte po vážném, stabilním vztahu a přesně víte, co od něj očekáváte? Sáhněte po zelené barvě. Zvýší vám sebevědomí a budete působit dospěle a rozumně. Pozor, světlým odstínům se raději vyhněte, spojují se s nevolností.

Fialová

Fialová je barva, která signalizuje otevřenost, přátelskost a navazování vztahů. Pro první rande je tedy téměř ideální volbou. Prolomí ledy a usnadní vám prvotní oťukávání.

Červená

Chcete se cítit co nejpřitažlivěji? Nic nezkazíte sytě červenou barvou. Na protějšek budete působit energicky a zároveň sexy. Nesmíte to s ní ale přehánět, bohatě stačí jeden červený kousek oblečení, boty nebo červená rtěnka.

Červená barva působí rafinovaně
Červená barva působí rafinovaně – Zdroj: Shutterstock.com

Modrá

Statisticky nejoblíbenější barvou na světě je modrá. V případě rande je to sázka na jistotu. V modrém oblečení budete působit důvěryhodně a klidně a pro vašeho partnera bude jednodušší se vám otevřít. Příliš tmavé odstíny ale raději nechte doma, případně je zkombinujte například s červenou.

Růžová

Pokud chcete na svůj protějšek působit hravým a zábavným dojmem, vsaďte na světle růžovou barvu. Ta zároveň iniciuje fyzický kontakt. Tmavé odstíny do magenty zase srší energií, sebevědomím a odvahou. Ideální pro dobrodružné povahy.

 

Zdroj:

https://www.businessinsider.com/best-colors-to-wear-date-good-first-impression-color-psychology

Barvy oblečení, které jsou ideální pro první rande

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!