Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Další úlety na webu. Koupíte dítě?

Lidé prodávají všechno možné a internet jim k tomu poskytuje ideální platformu.

Třeba na aukci Ebay.com jsou k nalezení opravdu milióny věcí, často velmi obskurních. V poslední době se navíc do módy dostalo prodávání rodinných příslušníků.

Dítě za euro
Německá policie momentálně vyšetřuje případ založený na tom, že se na místní mutaci zmíněné internetové aukce objevil velmi podivný inzerát. Manželská dvojice se v něm snažila udat vlastní dítě.

Příliš si ho přitom necenila a rozhodně se nedá říci, že by ho prodávala méně šťastným rodičům jen pro peníze. Vyvolávací cena totiž byla pouhé jedno euro (cca 25 korun).

V inzerátu stálo: „Nabízím své nové dítě, protože hodně brečí. Je to chlapeček a má 70 centimetrů.“ Na text upozornilo nezávisle na sobě mnoho lidí a server po dvou hodinách inzerát smazal a delegoval celou věc policii. Za tu dobu nikdo nestihl přihodit.

Na policii matka vypověděla, že šlo jen o žert. Toto vysvětlení ale detektivové nepovažují za přesvědčivé a páru hrozí obvinění za obchodování s dětmi. Chlapec jim byl odebrán.

Manželka za patnáct milionů
Nejde ale o jediný případ prodávání rodinných příslušníků na internetu. Zhruba před dvěma týdny byl zaznamenán prodej manželky – rovněž přes internetovou aukční síň.

Prodávajícím byl zhrzený manžel z Velké Británie, který je přesvědčen o tom, že ho manželka podváděla. V inzerátu dokonce píše: „Nabízím její podvádění a lhaní“. To si cenil překvapivě vysoko a vyvolávací cenu stanovil na půl miliónu liber (cca 15 milionů korun).

Když nabízená manželka postoupila věc policii, muž z internetu inzerát stáhl a omluvil se s tím, že byl rozzlobený.

Ušetřena nezůstala ani Česká republika. Před nějakým časem tu manželský pár s dětmi nabízel sám sebe do svého druhu otrockých služeb. Důvodem byly dluhy a pár byl ochoten několik let sloužit svému budoucímu pánovi, aby je dokázal splatit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 66