Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Whitney Thompson / foto: Shutterstock

Anti-anorektické modelky. Krev a mlíko

Zapomeňte na vyzáblé, neduživě působící modelky, které v současnosti brázdí mola a prezentují ty nejvýznamnější značky.

Normální chlap přeci dobře ví, že pravá krása se nedá najít ve velikosti nula. Holky, jimž se u nás eufemisticky říká „krev a mlíko“, mohou již brzy začít udávat tón. Rachitické kostry totiž kolabují přímo na přehlídkách a čas od času se objeví informace, že ta která hubeňoura, místo aby se pořádně najedla, raději natáhne pár gramů kokainu.

Většina z modelek, které vám představíme, není sice kdovíjak známá, ale to se může brzy změnit. Veřejné mínění se totiž pomalu, ale jistě proti vychrtlým věšákům na oblečení začíná formovat v odpor. Nehledě na to, že mladé holky pak mají dosti podivné vzory.

Proti anorektickým modelkám se vymezili v Itálii, Španělsku i Francii a postupně se začínají přidávat další a další země. Naposledy vyhlásila kampaň proti nezdravé štíhlosti i německá vláda, k níž se připojily i tamní módní domy. Nebudou prý používat modelky s BMI pod 18,5.

V americké soutěži, kde se vybírají příští hvězdy přehlídkových mol, nedávno předčila vyhublé kolegyně zdravě a dobře stavěná Whitney Thompson. Tak to vypadá, že bláznivý svět módy konečně nabere správný kurs. A jaké jsou tedy adeptky na příští celebrity mezi modelkami?

Whitney Thompson
Whitney se podařilo vyhrát desátý ročník americké soutěže, která po vzoru Superstar hledala novou topmodelku. Přitom soutěžila v konkurenci klasických, stejně vypadajících vyhublých dívek. Právě zde se projevila touha po změně, jelikož Whitney svou pěkně stavěnou postavou rozhodně neodpovídá ideálu hubené modelky. Jistě, nazývat jí plnoštíhlou, by byla také hloupost. Tahle holka určitě nesní, na co přijde, ale všechno na ní je zkrátka smyslné, ať už jsou to plná prsa, zadek či vypracované nohy.

O téhle "plus-size" modelce, jak ji označují americká média, jsme více psali i zde.


Chloe Marshall
Tahle vitální Britka je ideálním důkazem toho, kam až to plnoštíhlé modelky mohou dotáhnout. Podařilo se jí neuvěřitelné. Dostala se až do finále letošního ročníku Miss Anglie. Na vyhlášení si ještě počkáme, ale už to je obrovský úspěch a není divu, že se kontrakty na focení a předvádění začaly Chloe jen hrnout. Že má pár kil navíc? Zjevně to vadí málokomu a stovky vyhublých Angličanek hlásících se na soutěž krásy mají o čem přemýšlet.

Také Chloe jsme vám již dříve podrobněji představili. Přečíst si o ní mužete tady nebo tady.


Toccara Jones
Uhrančivá, statná černoška převrátila zcela naruby nudné stereotypy o modrooké, blonďaté a hlavně hubené kráse. Toccara totiž skutečně pěkná je. Stejně jako Whitney Thompson soutěžila o příští americkou topmodelku. Vítězství ji sice minulo, ovšem na rozdíl od tehdejší výherkyně si našlápla na skvělou kariéru. Začaly se hrnout zakázky a od té doby už nepřestaly. Není divu, Toccara totiž dokáže opravdu zaujmout nejen na fotkách.


Mia Tyler
Když máte za sestru obletovanou a étericky krásnou Liv Tyler a váš táta léta válí za Aerosmith, musíte se smířit s tím, že od vás lidé budou čekat bezchybný zevnějšek. Podle konvenčních měřítek Mia zdaleka nevypadá dokonale, přesto se jí ale jako modelce daří, aniž by se o to kdovíjak snažila. Jistě, možná jí pomáhá slavné jméno, ale na obálku Vogue či Marie Claire se nechodí jenom za rodinné zásluhy. Mia se prostě určité skupině chlapů líbí, o tom žádná.


Crystal Renn
Její jméno může sice evokovat nějakou průměrnou pornoherečku, to je ale zásadní mýlka. Tato krásná brunetka je bezpochyby jednou z nejobletovanějších plnoštíhlých modelek současné doby. Ovšem cestičku ke slávě si musela opravdu tvrdě prošlapat.

Když se ve čtrnácti poprvé zkoušela stát modelkou, agent jí bez milosti řekl, že musí shodit třetinu své váhy. Crystal po kariéře modelky skutečně toužila, a tak začala s drsnými dietami, které jí ale akorát uškodily a nic nepřinesly. Proto se rozhodla nabrat na svou původní váhu a stát se typem zdravě působící modelky. Povedlo se jí to na jedničku, posuďte sami.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 579