Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Angelina Jolie / foto: Archiv

Brangelina prodává, koupě se nevyplatí

Novorozená dvojčata populárního hollywoodského páru Angeliny Jolie a Brada Pitta vyvolala mediální šílenství po celém světě. Prestižní magazíny se navíc předháněly ve finančních nabídkách za první fotografie dětí.

Podle posledních zpráv zněla vítězná nabídka na 11 miliónů dolarů. A to je zatraceně vysoké číslo. Řada expertů soudí, že navzdory popularitě filmového páru nemají fotografie takovou sílu, aby vydělaly vydavateli peníze zpět. Nezajistí to ani zvýšené prodeje titulu, ani nárůst inzertního prostoru a poptávky po něm.  

 

Odborníci považují zmíněnou sumu za nemyslitelnou. „Tohle je vážně neuvěřitelná pálka. Nový světový rekord,“ utrousil Darryn Lyons, který vede londýnskou fotoagenturu zaměřenou na celebrity Big Picture.

 
Prodělají na tom

Částečně by mohly být obrovské náklady splaceny formou prodeje dodatečných práv mimo mediální trh Spojených států. „Pokud je ta cifra správná, pravděpodobně na tom prodělá kdokoliv. Je jedno, kdo to koupil,“ uvedl expert na časopisy Abe Peck.

 

Doplnil, že důvodem, proč některý z šéfů světových společenských magazínů vytáhl z pokladny takový balík, může a nejspíše i bude fakt, že si chce vydobýt nebo udržet svou pozici mezi nejprestižnějšími tituly. Pomoci vydělat sumu zpět může i internet, jehož síla v posledních letech rapidně vzrostla a stále má vzestupnou tendenci.

 

Když herečka Lindsay Lohan pózovala nahá pro newyorský magazín, internetové stránky časopisu se vyšplhaly až na 20 miliónů pageviews denně. Vyrostly tak o zhruba patnáctinásobek běžného provozu. Díky tomu magazín během pár dnů vydělal přes půl miliónu dolarů na prodeji reklamy navíc.

 
Paparazzi mají žně

Vysoká suma ale podle Lyonse nese i další rizika než pouhý fakt, že si na sebe fotografie nevydělají. Nastartuje totiž větší zájem paparazzi o neautorizovaný snímek slavné dvojice a jejích novorozeňat. Cena za jejich snímky totiž půjde ruku v ruce s oficiálními fotkami také nahoru.

 

„Jestli je cena 15 miliónů dolarů, paparazzi si podle mého mohou říci o pět až deset miliónů. Vím o mnoha lidech, kteří už na místo zamířili nebo už tam nějaký čas pracují a čekají na svou příležitost,“ uvedl Lyons.

 
Pár neprodělá…

Jolie porodila v jihofrancouzském Nice dvojčata tuto sobotu, pár podle dřívějších informací peníze za fotografie pošle na charitativní účely.

 

„Celebrity mají rády vše pod kontrolou, zejména své fotografie, ale to není realita, jsou upravovány. Veřejnost chce vidět reálné fotografie v reálném čase, ty jim nabízejí paparazzi,“ doplnil Lyons, kterého fakt, že paparazzi budou mít žně, nijak nepohoršuje. A říká, že i když peníze půjdou na charitu, pár rozhodně neprodělá.

 

„Je to pěkné gesto, na druhé straně… Buduje to jejich značku, může jim to pomoci uzavřít některé kontrakty,“ vypočítává pozitiva druhé strany mince Lyons.

 

Brangelina, jak se hollywoodským partnerům přezdívá snad na celém světě, už má s podobným prodejem fotografií zkušenosti. Když se jim narodilo první dítě, Shiloh, magazín People za první oficiální fotografii zaplatil 4,1 miliónu dolarů a pak díky tomu prodal 800 tisíc výtisků navíc.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 99