Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Blondýny to mají fakt lehčí

Počítáte se mezi blondýny? Pak to asi znáte – užíváte si srandu a zároveň se cítíte sebevědomá. Díky tomu z vás skutečně vyzařuje něco, co muže přitahuje, jakási vášnivost a vnitřní plamen.

Samé výhody
To, že je s blondýnkami větší zábava, už nějakou dobu víme (z vědeckého výzkumu, nikoliv z vlastní praxe), ale vědci přidali pod kotel a prohlašují, že světlé vlasy dělají divy s ženskou image.

Blondýny se cítí být atraktivnější, nebojí se někoho oslovit a pozvat na rande a také v posteli se vypravují na živelnější dobrodružství.

Zvýšená sebedůvěra však neovlivňuje pouze sexuální život. Je dokázáno, že ženy, byť jen s obarvenými vlasy, snadněji sbíraly odvahu k požadavku o zvýšení platu u šéfa.

Obarvení pomáhá
Dále je u blondýn patrné sebevědomější a asertivnější chování ve chvíli, kdy se jim děje nějaká nepravost. Také v kruhu přátel či příbuzných si dokáží dupnout a domoci se svého.

Výzkum nechává nahlédnout pod pokličku tajemství oslňujících blondýn, které vábily celý svět nejen svoji krásou, ale i úspěchem. Příklad? Marilyn Monroe je tím největším.

Obarvení na blond je asi nejvýraznějším prostředkem, jak kosmeticky pomoct své sebedůvěře, ale v menším zabírá i změna na jinou barvu.

Doktor Sergeant z univerzity v britském Nottinghamu prováděl výzkum na dvou stovkách žen. Zkoumal jejich chování před a po změně barvy vlasů.

Je v tom věda
„Obarvení vlasů bereme jako běžnou věc, součást image, ale ve skutečnosti je za tím hodně vědy. Rozdíly v chování, které jsme v naší studii zaznamenali, byly významné,“ říká Sergeant.

Ženy si prakticky ve všech případech připadaly atraktivnější a více sexy. Najednou byly ochotné také k činům a krokům, na něž by si se starou barvou vlasů jednoduše netroufly. A to už zasahuje do vzorců společenského chování.

Mladší ženy si od obarvení slibovaly zejména buď to, že si jich někdo všimne, nebo že budou znovuobjeveny, například na nějaké velké party.

Starší ženy přiznaly, že zakrytí počínajícího šedivění vlasů jim ohromně nastartovalo sebedůvěru.

Brunety balí milionáře

Více jak osmdesát procent zúčastněných žen se chtělo nechat obarvit na blond. Černá byla překvapivě nejméně populární barvou.

Doktor Sergeant se nyní chce vrhnout na porovnávání přírodních a obarvených blondýn a zda má tento rozdíl nějaký vliv na muže.

Ale brunety nemusí smutnit. Zatímco s blondýnami je prý více zábavy, černo a hnědovlásky jsou zase úspěšnější v práci.

Vzhledem k předchozím částem výzkumu je překvapivé, že brunetky mají mnohem větší šanci vdát se za milionáře. Dvě třetiny opravdu bohatých lidí prý chodí s hnědovlasým partnerem.

A co zrzky? Ani ony nepřijdou zkrátka – prý jsou se svými sexuálními životy nejspokojenější ze všech. Mají více partnerů a častější sex.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 642