Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kalendář Vyžlovské krás(k)y 2009 / foto: Oleg Homola

Kvůli čemu byste se vyfotili nazí?

Existuje něco, pro jehož získání byste se vyfotili nazí? Holky ze středočeské Vyžlovky se svlékly, aby prodejem svého odvážného kalendáře pomohly financovat stavbu hřiště na místním koupališti.

Dívky z občanského sdružení Liščí pětka tvrdí, že se inspirovaly britským filmem „Holky z kalendáře“. V pět let starém snímku se znuděná skupinka starších dam a členek místního spolku rozhodla nafotit stylizované akty. Vybraná suma měla jít na dobročinnost, konkrétně na novou pohovku do čekárny onkologického oddělení.

 

Dámám z filmu vyšel plán nad očekávání. Co dívkám z Vyžlovky? Dlouho nepřemýšlely a rovnou oslovili renomovaného fotografa Olega Homolu. Ten patří k nejúspěšnějším českým fotožurnalistům, díky němu vznikl kalendář Vyžlovské krás(k)y 2009.

magazin.cz

magazin.cz

magazin.cz

 
Půl roku příprav

„Proč jsem do toho šel? Mám tenhle kraj rád, beru ho jako domov. A pak – pokud vím – jsme první v Česku, kdo se o něco takového pokusili. Být první je fajn,“ uvádí fotograf Oleg Homola.

magazin.cz

magazin.cz

 

Oproti filmu to prý měl lehčí v tom, že vyžlovské krásky byly ve věku mezi 20 až 48 lety. „Ovšem nikdy předtím takto nefotily. Proto jsem se snažil přistoupit k tématu úsměvně a s nadsázkou,“ doplnil Homola.

magazin.cz

magazin.cz

magazin.cz

 

Přípravy kalendáře probíhaly půl roku. Od prvních schůzek, přes organizaci, vizážistky až po samotné focení a výběr nejlepších snímků z tisíců záběrů. Kalendář je v prodeji nejen přímo ve Vyžlovce, prodávat by se měl i v obřím pražském knihkupectví Luxor.

magazin.cz

magazin.cz

magazin.cz

magazin.cz


Vyžlovské krás(k)y 2009, fotografie Oleg Homola, občanské sdružení Liščí pětka

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 395