Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: carlwarner.com

Obrazy k sežrání. Vytvořeno z jídla

Kdesi na moři pluje loď zvaná Dýně a proráží makrelové moře a jinde létají česnekové balóny nad brokolicovými poly. Na první pohled ale vypadají jako obyčejné krajinky na plátně.

Země snů: venkovskou krajinku dotváří stromy z brokolice, skály jsou vyrobeny z rajčat, tráva zas z bazalky a bylinek. K tomu je tu pěšinka z ořechů, vozíček je vyrobený z chleba a kola jsou z hub. Balóny, které letí po nebi, jsou z jablek, mang, jahod, česneku, citrónů a citrusových plodů.

magazin.cz

Hory z cukrovích homolí: horizont připomínající alpská panoramata je z prachobyčejných bochníků chleba, skály ze sýru chedar, z krekrů je zas postavený dům a květák se nám tu proměnil v oblaka a strouhanka zas v pěšinku.

magazin.cz

Tohle zvláštní umění je celé vyrobené z obyčejných potravin. Obrazy, které jsou doslova k sežrání, vytvořil pětačtyřicetiletý fotograf Carl Warner. Tímhle dokázal, že potraviny nám mohou přinést víc užitku než jen na talíři a pak v žaludcích, ukázal že nás obyčejné jídlo může dokonce pohladit i po duši a potěšit oko.

Některé krajinky vyráběl celé dny, potřeboval na to hromadu špendlíků a speciálních lepidel, která nejen lepí, ale dají se i jíst.

Pojďme rybařit: tenhle mořský obrázek je kompletně vytvořen z ryb a mořských potvor. Vepředu jsou ústřice, mušle a krabi, z makrel a herinků je vyrobené moře, ze sardinek zas mělčina. Stromy jsou z tymiánu, dýňová loď má chřestové stožáry.

magazin.cz

Něco pro masožrouty: tahle neuvěřitelná toskánská krajinka je skoro celá jen z uzenin. Tedy až na chatku a vozík, které fotograf vyrobil z kousků chleba a skla z ciabatty. Nebe je složeno z italských uzenářských specialitek a sliny se sbíhají i nad šunkovými stromy.

magazin.cz

Soukromá jeskyně: pod vodou můžete rozeznat leccos - květák, různé ovoce, brokolici nebo šneky, rýže a lanýžové těstoviny posloužily k výrobě rákosí. Jeskynní stalagnity vystřídala mrkev visící z chlebových stropů.

magazin.cz

Těstovinový ráj: tenhle toskánský příbytek je plný nejrůznějších laskomin. Záclonky i ubrus jsou z čerstvého těsta na těstoviny. Mísa je vyrobena z čerstvých rajčat a z lahodného parmezánu jsou vyrobeny stěny.

magazin.cz

Velká sýrová loupež: tady jsou hory chedarru, chlebové molo, stroužky česneku coby loďky plující po vodě a chlebový parník s celerovým komínem.

magazin.cz

Bouře ve skleničce vody: zuřící moře a bouřlivá obloha jsou vyrobeny z červeného zelí. Melounová loď s chřestovými stěžni se jen tak tak drží na hladině.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 364