Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ústí zbraně / foto: sxc.hu

Lupiči ukradli šperky za 2 miliardy!

Ozbrojení lupiči, z nichž někteří byli přestrojeni za ženy, si odnesli šperky v přepočtu za více než dvě miliardy korun z klenotnictví v centru Paříže. Policie tvrdí, že jde o jednu z největších loupeží ve francouzských dějinác

Tři nebo čtyři lupiči si odnesli prsteny, náhrdelníky a luxusní hodiny z obchodu Harryho Winstona poblíž Champs-Elysées. Přibližně patnácti zaměstnancům vyhrožovali revolvery a několik jich dokonce uhodili zbraní do hlavy.

Policie potvrdila, že přinejmenším dva bandité byli muži přestrojení za ženy, občas mluvili neznámou cizí řečí a znali jména zaměstnanců obchodu.

"Spolupracujeme s policií při vyšetřování. Hlavní je pro nás ale bezpečí našich zaměstnanců," říká oloupený klenotník Harry Winston, který žije v New Yorku.

Počet loupeží roste

Věhlasný pařížský obchod byl vyloupen už v říjnu 2007. Tehdy si lupiči odnesli šperky za 10 miliónů euro.

Francouzské úřady uvádějí, že místní klenotníci zaznamenali letos dvacetiprocentní nárůst počtu ozbrojených loupeží. Prý to nejspíše souvisí s hospodářskou krizí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 149