Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dekolt / foto: shutterstock

Věděli jste, že...? Zajímavosti o ňadrech

Je otázkou, proč muže tak moc lákají ženská prsa.

Ostatně, kdybychom se na ně podívali nezatíženým pohledem, tak jde akorát o anatomickou anomálii a namísto jejího zvětšování bychom se jí snažili co možná nejvíce upozadit.

Jenže tak tomu není. Prsa zkrátka táhnou. Znáte snad jinou část děla, pro kterou by byla taková spousta výrazů? A to ve všech jazycích? Ačkoliv každý ví o prsou první poslední, něco přece jen zůstává opředeno tajemstvím.

Ženy s implantáty páchají častěji sebevraždu
Jedna seriózní studie dokázala, že ženy s prsními implantáty páchají v mnohem častěji sebevraždy. Rozdíl je dokonce 73 %. Samozřejmě, toto chování nezpůsobují ony implantáty, jako spíše fakt, že ženy, které operaci podstoupí, jsou obvykle se sebou samými spokojeny méně než ženy, které na něco takového nemají ani pomyšlení.

Přestože jim implantáty na čas zvednou sebevědomí, nejsou samospásným řešením a deprese se mohou znovu vrátit.

Některé ženy dosáhnou orgasmu stimulací prsou
Je to neuvěřitelné, ale skupina sexuologů tuto hypotézu skutečně dokázala, byť zdaleka nejde o pravidlo. Ale některé ženy skutečně dosahují orgasmu pouhou manuální stimulací jejich prsou.

Podle všeho se ale jedná jen o jedno procento ženské populace a velká část z něj to ani neví. Tak to zkuste, třeba budete mít štěstí...

Statisticky vzato: levé je větší
Je známou věcí, že lidé nejsou symetričtí. Někdo má jednu nohu delší než druhou, další má zase nerovnoměrný obličej. To samé platí u prsou, byť u nich se na první pohled zdá, že jsou obvykle stejně velká. Ovšem podle statistiky bývá levé prso u většiny žen tím větším.

I muži mohou kojit
Vypadá to naprosto nepravděpodobně, ale je tomu tak. Samozřejmě ne za normálních a běžných podmínek. To by muži asi nikoho nenakojili.

Ovšem i jejich těla jsou uzpůsobena k tvorbě mléka. Stačí jen, aby se jim do těla dostalo větší než obvyklé množství hormonu estrogen a začnou produkovat mléko. Týká se to například mužů, kteří podstupují léčbu rakoviny.

Touha po prsou je fetišismem
Americká psychiatrická asociace sestává zřejmě ze samých puritánů. Jinak si nelze vysvětlit, že považují vášeň pro prsa za fetišismus a tím i svého druhu psychickou poruchou. Prý to vyplývá z definice fetišismu: „neživé objekty či nesexuální části lidského těla přivádějí k sexuálnímu vzrušení“.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 441