Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Deštníky, které svítí a promítají filmy

Jako všechno, ani deštníky už dnes nemusí sloužit jen jako deštníky. Některé vám posvítí na cestu, na jiných si můžete promítat svou oblíbenou fotku nebo dokonce třeba i film.

Designer Sang Kyun Park vyrábí svítící deštníky, které se samy rozsvítí, jakmile se deštník otevře a začnou na něj dopadat dešťové kapky.


Možná vám připadá, že světlo nepotřebujete, ale takový osvětlený deštník vám může zachránit i život. Vždyť je dokázáno, že světla na kolech či ve tmě svítící pruhy na oblečení či obuvi snižuje množství nehod během joggingu, jízdě na kole, pěší chůzi či běhu během noci nebo když je venku přítmí.


magazin.cz


Stejně jako ostatní výše jmenované pomůcky vás i svítící deštník zviditelní pro motoristy a lépe ochrání.


Na tomhle deštníku je zajímavé, že si vystačí sám jen s energií dešťových kapek. Nepotřebuje ke svícení baterii, jak na něj kapky dopadají, deštník si skrz speciální membránu zvanou PDVF, kterou je potažen, bere jejich energii a díky ní pak svítí. Čím víc prší, tím silněji váš deštník bude svítit. Když ale pršet přestane, deštník zhasne. 


Deštník jako projektor

Takový svítící deštník je určitě praktická věc, ale deštník jako projektor, tomu už panečku říkáme vynález.


Jmenuje se to Pileus Systém. Vypadá to jako obyčejný deštník, ale díky malému projektoru a minipočítači si přímo nahoře na deštníku můžete promítat nejen fotografie, ale dokonce i videa. Tedy, pokud si do minipočítače předem něco nahrajete.

magazin.cz


Během deště se rozhodně nudit nebudete a navíc, pokud si na něj promítnete nějakou svou vlastnoručně vyfocenou fotku, nikdo v celičkém světě nebude mít stejný deštník jako vy.


Tyhle deštníky vymyslel další Asiat (jak jinak) Hsiao Yong-li. Jeho výtvor je dalším krokem v možnostech použití internetu.

 

magazin.cz

 

A tohle o deštnících tvrdí výrobce: “Pileus System je mobilní počítačový prohlížeč, který vám udělá z deštivých dnů skvělou zábavu. Systém zkonstruovaly firmy Pileus Umbrella a Pileus WebService. Uživatel si do něj nahraje fotky či videa, a když si je pak v dešti bude přehrávat, ještě nám udělá na ulicích reklamu."


magazin.cz


Jak s deštníkem pracovat? Jednoduchým způsobem spojíte držák deštníku s minipočítačem, zadáte své heslo a načtete data.


Ať už použijete fotky nebo videa, deštník si s tím poradí. Připojíte se rovnou na web, kde vaše data pomohou zpracovat firemní správci webu. Můžete si rovnou z netu stahovat videa a spouštět je na vašem deštníku.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 214