Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Drsný rozvod - hádají se o ledvinu

Chirurg z amerického Long Islandu, jenž se už skoro čtyři roky rozvádí, chce, aby mu jeho manželka vrátila ledvinu, kterou jí daroval.

Dodává, že by se také spokojil s odškodným ve výši 1, 5 miliónu dolarů (27,8 miliónu Kč). Doktor Richard Batista, chirurg z Nassau University Centre, řekl reportérům AP, že se rozhodl svou žádost o vrácení ledviny zveřejnit, protože je již dohadováním s bývalou manželkou naprosto vyčerpaný.

Tvrdí, že mu celé měsíce neumožňuje vídat se s dětmi, kterým je 8, 11 a 14 let.

Poslední naděje?
"Tohle je moje poslední naděje. Nechtěl jsem to tahat na veřejnost," tvrdí Batista.
Své ženě, 44leté Dawnell daroval ledvinu v červnu 2001. Choť sice požádala o rozvod až v roce 2005, ale Batista je přesvědčen, že si začala nemanželskou aféru už dva roky po transplantaci ledviny.

Douglas Rothkoph, právník zastupující manželku s ledvinou, se k žádosti zatím nevyjádřil.
Zdá se však, že chirurg se svou žádostí nemá šanci uspět.

"Pracuji v oboru přes čtyřicet let a nic podobného jsem nikdy neslyšel," říká Seymour Reisman, rozvodový právník z Long Islandu. "Ledvina není majetek manželů. Není to něco, na co se dá přilepit cenovka."

Na ledvinu cenovku nedáme
"Doktor Batista nemá moc štěstí v životě a nemá ani ledvinu. Je to trochu podobné případům, kdy chce manžel proplatit náklady na zvětšení prsou. Naši soudci ale nejsou ochotni na něco podobného dávat cenovku," dodává manhattanská právnička Susan Mossová.

Batistu údajně nemrzí, že ledvinu daroval. Mrzí ho prý jen to, že jeho manželství zkrachovalo.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 128