Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Marilyn Monroe / foto: Shutterstock

Proč jsou sexy ženy nešťastné?

S dokonalými křivkami a smyslnou figurou je Marilyn Monroe po generace chápána jako absolutní esence toho, co znamená být krásnou ženou.

Postavu tvaru přesýpacích hodin, která ji učinila tolik žádanou, má pravděpodobně na svědomí hormon, který jak soudí vědci, způsobuje neschopnost udržet si dlouhodobý vztah. Věří, že hormon, který identifikovali, je hlavní příčinou toho, že krásné ženy bývají velice často nešťastné.

Jde o estradiol, formu ženského hormonu estrogenu, který v sobě velmi často mají atraktivní ženy, pro které díky němu není problém najít si partnera. Jenže na druhou stranu, jsou velice často se svými partnery nespokojeny, a v důsledku toho zahýbají. To jsou výsledky studie, která byla uveřejněna v populárně věděckém časopise Biology Letters.

Tento vaječníkový hormon je také spojován se symetrickým obličejem, bujným poprsím a velkým rozdílem mezi pasem a boky. Takové ženy jsou většinou velmi atraktivní a hojně využívají.

Doktorka Kristina Durante říká: „Fyzicky atraktivní ženy nejenom že mají více příležitostí, ale také vyšší nároky, proto je pro ně těžší je uspokojit. Adekvátně k tomu, mají méně důvodů zůstat věrné jednomu partnerovi, když pro ně není problém najít jiného s potenciálem vyššího životního standardu.“

Čím hezčí, tím nešťastnější
Doktorka Durante z Univerzity v Texasu měřila hormon estradiol u 52 studentek. Ženy byly také tázány, nakolik se sami cítí atraktivní a pochopitelně i jiní studenti byli požádáni, aby posoudili jejich sexappeal.

Výsledky ukázaly, že studentky, které byly označeny za nejvíc atraktivní mají nejvyšší hladinu estradiolu.

Dívek se ptali, jak jsou ve vztahu spokojené a jak často bývají nevěrné. Analýza odpovědí ukázala, že ty nejkrásnější ženy jsou nejméně spokojené se svým osudem. Nicméně by ale daly přednost dlouhodobému vztahu před příležitostným sexem.

Ve studii píše: „Aniž by si uvědomovaly své motivy, většina atraktivních žen je pravděpodobně schopna vydělávat svém vzhledu a ustavičně hledat nové zdroje, když je jejich současný partner neuspokojuje a objeví se nová příležitost.“

„Marilyn Monroe je výborným příkladem ženy, která jistě měla hodně estradoilu,“ říká doktorka Frances Quirk. „Měla postavu ve tvaru přesýpacích hodin, a její vztahy jsou vzorovým příkladem těchto poznatků. Její partnerství netrvala více než tři, čtyři roky a když se podíváte na její muže, všichni měli vysokou životní i společenskou úroveň.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 216