Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Tohle je klávesnice pro nepsavce

Samozřejmě ne každý zvládá několik set úhozů za minutu, jak je možné vidět u ostřílených asistentek, které pak se svým uměním vystupují na speciálních soutěžích.

Popravdě, jen minimum lidí ve skutečnosti píše všemi deseti.

Když nejde rychle psát
Někdo používá tři, další pět prstů, ale opravdu efektivní psaní zvládá jen málokdo. Naopak, docela dost lidí s klávesnicí válčí a není schopno vyťukat dopis či dokument, aniž by uplynul uherský rok.

Jsou to zejména ti, kteří mají vztyčené dva ukazováčky, upřený pohled do klávesnice a střídavé tisknutí kláves jedním a druhým vztyčeným prstem. Takové borce je možné potkat třeba na policejní stanici.

Obvykle navíc moc nevědí, co píšou, a tak se po každém slově musí podívat na monitor, co a jak. Tím samozřejmě ztrácí čas, jelikož musí očím poskytnout chvilku na zaostření a orientaci v textu. A pak se zase strnule podívají na klávesnici.

Zvýší rychlost i přesnost

Vězte, že takovým psaním moc od ruky nejde. A přesně pro ně je speciální klávesnice s přídavným displejem, jenž zobrazuje slova, která zrovna píšete. Jeho účelem je zejména zvýšit přesnost a rychlost psaní.

Popravdě, divíme se, že něco takového ještě nikdo nevymyslel. A i aktuální „Yu Type“ je pouze konceptem studenta umění Yusufa Muhammada. Domníváme se však, že se toho brzy některý z větších výrobců chytí.

Celé to sice působí tak trochu primitivně, ale jak známo, přesně to skupiny uživatelů, kteří s počítačem spíše válčí, než aby ho využívali, potřebují.

Zdá se nám tak, že například Asus hodně přeskočil dobu, když rovnou uvedl klávesnici s vestavěným počítačem a dotykovým displejem. Tohle je totiž pro mnohé užitečnější.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 299