Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Vyhodili je ze školy, protože jsou blond

Soukromé střední školy ve Velké Británii jsou známé svým striktním řádem, který musí žáci dodržovat.

I to jistě přispívá k jejich renomé, ovšem vedle dochvilnosti, plnění povinností a nošení školních uniforem tato nařízení občas zajdou dále, než by měla.

Jsou moc blonďaté

Na jedné ze škol se nyní řeší skandál. Ředitel David Alexander totiž nutil dvě blondýnky, aby si nechaly obarvit vlasy na hnědou. Za tímto účelem je poslal z vyučování domů. Když to odmítly, hrozil jim zákazem složení závěrečných zkoušek.

Ovšem šestnáctiletá Reagan Booth a patnáctiletá Aby Western si to nenechaly líbit, řekly to doma a rodiče spolu s dalšími ztropili pořádný povyk. Jak že si může ředitel dovolit zasahovat do tak soukromých věcí?

Ředitel se odvolává na školní nařízení, ve kterém stojí, že není povoleno obarvovat si vlasy. Žáci tak musí chodit tak, jak jim vlasy nadělila příroda. Děvčata však tvrdí, že jejich ryzí blond barva je přirozeným odstínem blond.

Zapeklitý problém
Přes všechen ten mediální povyk ale zůstává ředitel neoblomný. Prý nechce obcházet školní nařízení. Zároveň tvrdí, že bojuje proti tomu, aby mládež nepodléhala pochybným trendům, nebo dokonce byla nucena do nějakých póz.

Dívky mají před důležitými zkouškami a jejich rodiče se zlobí, že je škola zatěžuje podobnými hloupostmi. Upozorňují také na to, že jde o vzorné studentky. Podle nich jsou nepřírodní barvy fialová, modrá či zelená, nikoliv blonďatá.

Těžko říct, jak bude celý problém vyřešen. Ředitel se chce sejít s dívkami i jejich rodiči a pokusí se jim vysvětlit svou interpretaci školního řádu. Právě v jejím nepochopení totiž vidí jádro pudla.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 755