Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lisha / foto: The Sun

OBRAZEM: psí máma pro tygříky i hrocha

Lisha je devítiletá labradorka, která není právě úzkostlivá při výběru svých adoptivních "dětí".

Lisha žije v rezervaci Cango v Jižní Africe, a i když se její mateřské city v současnosti soustřeďily na tři tygří koťata, která přišla o matku, dříve se stejnou láskou pečovala o 30 jiných sirotků.

Mezi nimi bylo například mládě hrocha, dikobraz, gepardi, promyka indická, několik koťat a dokonce i sova.

magazin.cz

Nadine Hall, majitelka Lishy říká: „Lishu máme od štěněte. Je to její předurčení. Brzy jsme si všimli, že nedělá rozdíl v tom, zda se stará o kotě nebo dikobraza. Jednoduše se zvedne a začne to stvoření, které sem zrovna přineseme, olizovat. I když v případě dikobraza to bylo hodně zábavné.“

Nadine a její manžel Rob si záhy uvědomili, že Lishina schopnost starat se o různé tvory, se dá v parku báječně využít. Takže Rob, ředitel rezervace Cargo, začal domů nosit různá mláďata, aby se o ně Lisha starala.

magazin.cz

„Když Lisha vidí, že jsme domů přinesli nějaké mládě v krabici, automaticky předpokládá, že o něj bude pečovat.“

Opravdu velký úspěch byl, když se před nedávnem ujala tří tygříků. „Olizuje je a stará se o ně, jako by byla jejich skutečná máma,“ vypráví Nadine.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 315