Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Mazec! LEGO dělá vlastní mobil

Značku LEGO si většina z nás asociuje s populární stavebnicí pro děti, která se drží už po několik generací a nezdá se, že by chtěla sestoupit ze slávy.

Nejen mobil
Že je dnešní svět maximálně propojený a mezi jednotlivými průmyslovými odvětvími existují jen velice vratké hranice, to sice víme. Ale že by LEGO mělo svůj vlastní mobil? To nás opravdu nenapadlo.

A přece – první fotky takového kousku unikly na internet. Má ho na svědomí francouzský gigant Alcatel a jedná se o telefon, který je vyveden z červených, modrých a žlutých lego kostiček.

magazin.cz

Podle všeho se jedná o další pokračování digitální vize společnosti LEGO. Ta se již dříve nechala slyšet, že plánuje stylizovaný foťák či MP3 přehrávač.

Je poměrně jasné, na jakou cílovou skupinu tady LEGO míří. Právě to je ale problematické. V Evropské unii se vzdouvá vlna nevole vůči technologickým hračkám v rukou příliš malých dětí. A jde zejména o mobilní telefony.

magazin.cz

Chraňme děti
Například francouzský parlament přijal zákon, který zakazuje mířit reklamu na mobily na dětskou cílovou skupinu, která je jednoduše ovlivnitelná. Neví se totiž, zda mobily nemají škodlivý vliv na dětské tělo. Ostatně, dosud se tak přesně neví, zda neškodí i dospělým.

Takové záležitosti ale LEGO evidentně netrápí. Zřejmě má dobré právníky. Ostatně, těžko někdo může zakázat výrobu specifického mobilu, když naplní potřebné standardy.

LEGO také otevřeně hlásá, že svými technologickými produkty míří na děti ve věku sedmi až jedenácti let. Pravděpodobně po nich ale zatouží i ještě mladší dítka. A umíte si představit lepší vánoční dárek?

Nebyla by to první kontroverze, která LEGO potkala. Pomineme-li výstřelky třetích stran, které z figurek udělaly například nacisty či teroristy, bylo problematické například přijetí figurek vybavených zbraněmi.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 417