Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Daily Mail

Člověk a lev. Chodí si zaplavat společně

Když se Kevin Richardson rozhodne v parném vedru Jižní Afriky osvěžit ve vodě, berte si s sebou neobvyklého plavčíka – velkou lvici.

Ale pokud čekáte tragický konec s potoky krve, máte smůlu – tihle dva jsou totiž velmi dobrými přáteli.

Zoolog Kevin, který se zabývá chováním a učením zvířat, při své práci přijde do styku s nejnebezpečnějšími zvířaty, jaké si člověk umí představit. Se svými žáky navázal neobvykle blízké svazky – hraje si s nimi, spí, nebo si chodí zaplavat. Když zatouží po zasloužené přestávce v Krokodýlí řece, připojí se k němu kamarádka - lvice Meg.

magazin.cz

Meg není žádný drobeček. Váží ohromujících 185 kilogramů živé váhy a přesto se s ní Kevin šplouchá, jako by byla malé kotě.

„Jít si s Meg zaplavat je velmi osvěžující,“ říká Kevin. „To je je jeden z důvodů, proč si myslím, že zvířata umí odpočívat. Žijí velmi bohaté životy. Někteří si rádi zaplavou, jiní se jdou projít do přírody a někteří se raději chladí pod stromy v parku.“

magazin.cz

I přes Megiinu ohromující sílu Kevin tvrdí, že se s ní cítí naprosto bezpečně. Meg žije spolu se svou sestrou Amy v Království bílého lva nedaleko Johannesburgu v Jižní Africe. Lvi, hyeny a leopardi se prohánějí na 650 hektarech parku, nedaleko řeky.

Kevin, který se podílel na množství dokumentů a právě dokončil práci na novém filmu o bílých lvech, se snaží svým dílem pomoci k ochraně lvů. Populace lvů v divočině se za posledních patnáct let snížila z 350 000 na pouhých 25-30 000 zvířat. To vytváří o budoucnosti lvů velmi smutný obrázek.

magazin.cz

Každopádně Kevinova neobvyklá práce s těmito úžasnými zvířaty někdy překračuje lidskou představivost. „Lidé jsou překvapeni, že mě Meg nikdy neškrábne svými drápy,“ říká Kevin. „Ujišťuji je, že Meg je velice opatrná a něžná. Velmi se kontroluje.“

A jaké je koupání se lvem? „Vlezete do vody, začnete plavat a najednou vedle vás něco ohromného cáká a funí....a kolem vás plave lev čubičku... jako by projel parník,“ směje se.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 571