Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Nejžhavější ženy historie

Jsou to ženy, které se proslavily a vstoupily do historie. Něco dokázaly, ať už vlastními schopnostmi nebo jen řízením osudu. Učíme se o nich v dějepise, ale rozhodně na ně nenahlížíme jako na objekty sexuální touhy.

Některé z těchto žen ale byly opravdu přitažlivé a muži jejich doby po nich šíleli. Pravda, do jisté míry to bylo dáno i mocí, kterou třímaly či nadprůměrnou inteligencí, jež se v dávných dobách u žen tak úplně nenosila.

magazin.cz
Jacqueline Kennedy Onassis
Krása jí obklopovala ještě předtím, než vstoupila do Bílého domu. Média si jí poprvé všimla v roce 1947 a netrvalo příliš dlouho, aby se na ní zaměřily také oči Johna F. Kennedyho.

V jednatřiceti letech se Jacqueline stala nejmladší první dámou. Kulturně založená, inteligentní a s visáží supermodelky – Američané ji milovali. Stále zůstává nejhezčí první dámou USA.

magazin.cz
Kleopatra
Historici se v posledních letech podivují nad tím, proč byla Kleopatra vnímaná tak mocně jako sexuální symbol. Vždyť měla celkem široký nos. Tehdy však právě takový nos vyjadřoval sílu charakteru.

Románský historik Cassius Dio o ní napsal: „Byla to žena ohromující krásy, disponovala malebným hlasem a měla schopnost být příjemnou společnicí pro každého.“

Ostatně, okouzlila dva z největších mužů římského impéria – Julia Caesara i Marka Antonia.

magazin.cz
Martha Washington
Dlouhou dobu měli Američané zafixováno, že jejich vůbec první dáma po boku prezidenta byla přísnou, upjatou a nepříliš pohlednou ženou.

Ovšem vědci se pustili do vypracování portrétu s cílem zjistit, jak asi vypadala za mlada. A vznikla překvapivě krásná žena, ne nepodobná Helen Hunt kolem dvacítky. Není divu, že byl George Washington tak úspěšným vojevůdcem, když mířil domů za takovou ženou.

magazin.cz
Mata Hari
Pravděpodobně nejznámější kurtizána, v dnešní řeči prostitutka všech dob. Pracovala také jako tanečnice v Paříži, kde ohromovala mnoho důležitých mužů.

Jako dvojitá agentka z nich potom neměla problém vymámit mnohá politická, ekonomická či vojenská tajemství. V posteli, rozumí se. Tyto informace pak předávala Němcům (za první světové války).

Nakonec byla odhalena a popravena.

magazin.cz
Princezna Diana
Tato žena vešla ve známost nejen sňatkem a rozvodem s princem Charlesem, ale také obrovský charismatem, krásou, smyslem pro módu či charitativní činností.

Dá se říct, že britské aristokracii vdechla nový život. Často byla titulována jako nejvíce fotografovaná žena na světě. A pravděpodobně i to jí přivodilo smrt. Jedna z britských anket jí pasovala na pozici třetího nejdůležitějšího britského občana všech dob – po Charlesi Darwinovi a Margaret Thatcherové.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 233