Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Škola / foto: sxc.hu

Kam na výšku? Zkus ekonomku

I přes současnou finanční krizi patří ekonomické vzdělání k velmi žádaným a oceňovaným. Jaká je vlastně nabídka tuzemských soukromých vysokých škol?

Tak třeba Bankovní institut vysoká škola (BIVŠ) nabízí bakalářské i magisterské studium. Absolventi téhle školy mají zvuk, především díky propojení teorie s praxí je po nich poptávka i v době, kdy firmy spíše omezují nábor nových zaměstnanců.

 

Co vše se dá na BIVŠ naučit? Soustřeďuje se především na pozice středního managementu firem, na které nastupují studenti prakticky vzápětí po ukončení studia. Vyučují se zde např. obory Ekonomika a management zdravotních a sociálních služeb, Ekonomika a management malého a středního podnikání, Bankovní management či obor Makléř a další.

 

Zvláštností je především povinnost praxe při studiu, která odpovídá oboru. Díky tomu studenti nabírají patřičné znalosti, ale i důležité kontakty na lidi z oboru. „Na škole mě příjemně překvapilo prostředí, přístup učitelů i učivo, které je opravdu propojeno s tím, co v praxi potřebuji. Ale rozhodně nám tu nedají nic zadarmo,“ řekla Magazínu studentka Iva Tichotová.

 
Další školy

Ekonomické obory lze studovat například také na Soukromé vysoké škole ekonomických studií, Vysoké škole finanční a správní, Vysoké škole obchodní, Vysoké škole podnikání. Dobrý zvuk má také Vysoká škola ekonomie a managementu či Vysoká škola manažerské informatiky a ekonomiky.

 

Prakticky všechny soukromé vysoké školy, a to nejen s ekonomickým zaměřením, umožňují studium jak v prezenční formě, tedy s denním docházením na semináře a přednášky, tak i v kombinované. To umožňuje studovat i těm, kteří již pracují. Vzhledem k tomu, že nemusejí denně do školy a mají předepsané termíny konzultací, zvládají obojí.

 

Všeobecně platí, že soukromé vysoké školy musejí rychleji reagovat na měnící se poptávku na pracovním trhu, jsou pružnější než školy veřejné v přizpůsobení svých studijních programů aktuálním trendům a v převážné míře sázejí na propojení teorie s praxí. To často studentům veřejných škol chybí.

 

„Co se týká praxe, té my moc nemáme. Kamarádka studuje soukromou školu a tam to mají povinné. Díky tomu získává určitý náskok, jednak má kontakty, jednak si na trhu práce buduje pozici,“ uvedla svůj názor na rozdíly mezi veřejnými a soukromými školami univerzitní studentka Lenka Červená.

 
Více informací o vysokých školách naleznete zde:
www.kampomaturite.cz
www.vejska.cz
www.vysokeskoly.com
 

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 68