Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Best Job in the World / foto: Reuters

Máme vítěze nejlepší práce na světě

Před několika měsíci došlo k odstartování nesmírně zajímavé soutěže.

Australská kancelář pro turistický ruch vypsala výběrové řízení na práci snů. Její popis? Šest měsíců žít na malebných tichomořských ostrůvcích, krmit želvy a psát blogy o svých zážitcích. Plat? Více jak dva milióny korun!

Obrovská účast
Není divu, že zájem o tuto práci měly desítky tisíc lidí. Nešlo ale jen o to vyplnit nějaký formulář. Bylo třeba poslat video, ve kterém se uchazeč měl za úkol obšírně popsat a přesvědčit Australany o tom, že právě on je tím nejlepším pro tuto práci.

magazin.cz

Nakonec došlo více jak 34 000 videí. Ty poslali lidé žijící ve více jak 200 zemích světa. Poté bylo vybráno šestnáct finalistů a nakonec vybrán vítěz. Je jím čtyřiatřicetiletý britský dobrodruh Ben Southall.

Výkon jeho nového povolání začne 1. července, kdy se přesune do honosné vily za šedesát milionů korun na ostrově Hamilton, který je zhruba tisíc kilometrů vzdálen od australského města Brisbane.

Vzdušná vila disponuje třemi ložnicemi, bazénem a ohromujícím pohledem na okolní ostrovy. Zkrátka idylka. A rozhodně nehrozí, že by se Ben Southall kvůli předřel kvůli pracovnímu vytížení.

Reklama k nezaplacení
Když se dozvěděl, že je mezi šestnácti finalisty, nemohl tomu uvěřit, ale pak přišla pozvánka do Queenslandu, kde se mělo rozhodnout především na základě otestování praktických dovedností, jako je plavání, potápění apod.

Australské ministerstvo pro turistický ruch rozhodně nemusí být smutné, že bude platit poměrně horentní gáži za nicnedělání. Takovou reklamu, jakou toto výběrové řízení rozpoutalo, si totiž mohlo zaplatit jen stěží.

Lidé se o soutěž skutečně zajímali a připadali si, jakoby byli přitom. Zároveň se účastnil rekordní počet lidí, které by se na obyčejné výběrové řízení jen těžko podařilo přilákat.

A Australani teď své ostrůvky, kterých mají habaděj, mohou vesele pronajímat, případně prodávat.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 173