Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: sxc.hu

Nehořlavé podprsenky jako vojenská výstroj

Jistý velící důstojník švédské bojové letky z Linköpingu je velkým bojovníkem za doplnění vojenské výbavy o nehořlavé podprsenky. Samozřejmě pro ženskou část posádky…

Většina vojenské výbavy se navrhuje s tím, že ji budou oblékat muži. S ženami se příliš nepočítá, jenže i ony tvoří součást armády. A fakt, že nejdou v bezpečí, nejde pod fousy zmiňovanému veliteli.

 
Jde o bezpečnost

Je přesvědčen, že ženy sloužící v armádě by měly být vybaveny nehořlavými podprsenkami, stejně jako muži nosí nehořlavé spodní prádlo. Podle švédského důstojníka jde o základní bezpečnostní podmínku.

 

„Ano, je to otázka bezpečnosti. Člověk by na těle neměl mít nic, co se může během letu vznítit. Takové riziko je potřeba eliminovat,“ prohlásil Micael Bydén do jedněch lokálních švédských novin.

 

Zároveň zapochyboval, jestli dámy v zeleném dostávají vůbec nehořlavé kalhotky a tipnul si, že do vzduchu jdou spíše v pánském spodním prádle. A podprsenky nechávají na zemi. „Nejspíš si je neberou a já se jim nedivím,“ zakončil důstojník.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 76