Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Šokující reklama: porod na školním hřišti

Video, na kterém rodí mladičká dívka na školním hřišti, se sice dostalo na YouTube, ale všechny tak šokovalo, že muselo být staženo.

Video:

Ukázalo se, že je to nafilmované. Ve skutečnosti nikdo na pozemcích školy nerodil. Šlo o promyšlenou a dobře cílenou kampaň britské společnosti chránící zdraví NHS (National Health Service).

magazin.cz

Byla to kampaň bojující za naše zdraví
NHS chtěla upozornit mladé dívky na nebezpečí nechtěného početí. Mohla to sice udělat běžnějšími cestami jako je třeba distribuce letáčků či spoty v rádiu. Jenže podle NHS už dnešní mladé jen tak něco neosloví, a tak se společnost rozhodla zacílit své sdělení tam, kde by se mohlo mladých vážně dotknout.

Klip šířený pomocí youtube byla dobrá trefa. Lidi po celém světě si během chvilky přeposílali tohle brutální video a nejspíš věřili, že vážně sledují skutečný porod mladinké studentky, která nejspíš nepřišla do jiného stavu dobrovolně, vždyť tak mladé matky jen tak nevídáme.

Video muselo být staženo
NHS takhle chtěla ukázat hrůznou budoucnost všem pošetilým mladým dámám, které nemyslí na to, co by se mohlo stát, a hazardují se svým tělem při nechráněném sexu. Jenže hrůzná vidina toho, jak to může dopadnout, byla na YouTube prostě moc. Po necelých 24 hodinách, co tam video viselo, muselo být staženo.

Nejmladší matka na světě: rodila v pěti letech
Oficiálně nejmladší matkou všech dob nejspíš bude Lina Medina z Peru. Když porodila, bylo jí teprve 5 let. Stalo se tak roku 1939 v Limě. Její potomek, chlapeček, vážil 2, 7 kg. Rodiče nevěřili vlastním očím, když před tím jejich dcerušce začalo růst bříško, zavezli ji k doktorovi v domnění, že má nádor nebo jiné zdravotní obtíže. Kdo jí dítě udělal, se dodnes nezjistilo. Jejího otce sice policie vyšetřovala pro podezření z incestu, ale nenašla žádný důkaz.

magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 723