Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Nejhorší způsoby vydělávání peněz

Svět zažívá obrovskou finanční krizi, která se sice stále ještě neprojevila jako ta na přelomu dvacátých a třicátých let, tedy skutečnou hmotnou nouzí, ale peněz z kapes lidí jednoznačně ubývá.

To vede k myšlenkám na nějaké, pokud možno snadné, přilepšení si. Vězte ale, že navzdory všem povídačkám peníze na ulici skutečně neleží a jakýkoliv způsob mimo poctivou práci, jak k nim přijít, je dosti riskantní. Tady jsou pak ty nejhloupější, jak je seřadil server askmen.com.

Nigerijský miliardář žádá o pomoc

Jedná se o jeden z nejúspěšnějších internetových podvodů, respektive hloupost těch, kdo této léčce naletěli. Najednou vám z ničeho nic přijde e-mail z nějaké africké země, třeba Nigerie. V něm vás vdova, politický vězeň nebo jakýsi starý miliardář žádají o pomoc s jejich obrovským majetkem, s nímž momentálně nemohou manipulovat.

Potřebují jen pár stovek dolarů, aby se k němu zase dostali. Ty samozřejmě máte zaplatit vy a odměnou vám bude tučný podíl na znovunabytém bohatství. Že tomu nikdo nemůže věřit? To si nemyslete, jen díky tomuto podvodu a jeho variacím za rok 2007 nejrůznější vykukové vydělali 4,3 miliardy dolarů. Celkem takhle lidé přišli o zhruba 32 miliard dolarů.

Gambling
Ačkoliv se neustále omílá, že na hazardních hrách vydělají akorát kasina či provozovatelé automatů (proč by jich jinak všude byly takové mraky?), lidé tu stále zahazují peníze, protože si myslí, že právě na ně se usměje štěstí a dostanou se k velkému bohatství. Je tu jeden dobrý důvod, proč nehrát.

Jedná se o koncept „zruinování gamblera“, který vychází z toho, že někdo s omezenými financemi (tzn. vy) vždycky prohraje proti někomu s neomezeným přísunem peněz (tj. kasinu). Nehledě na to, že příležitostný hráč, který prohraje kolem miliónu korun, má dvacetkrát vyšší pravděpodobnost, že spáchá sebevraždu, než hráč profesionální.

Pokusný králík
Kromě odevzdávání běžných tělesných tekutin, jako je krev nebo sperma, za poplatek, můžete jít ještě dále a stát se jakýmsi pokusným králíkem některé z laboratoří vyvíjejících povětšinou nové léky.

Není to žádný podvod – zaplaceno dostanete a mnohdy velice slušně. Na druhou stranu počítejte s tím, že to v konečném důsledku budou tvrdě získané peníze. V průběhu testování budete trpět bolestmi, zvracet a vyloučeno není ani závažné a trvalé tělesné postižení.

Blogování

V posledních letech se o nejrůznějších blozích hojně mluví. Někomu stačí, že může svůj názor vykřičet do světa a mít pocit, že si ho aspoň někdo přečte. Druhá skupina lidí potom chce na blogu něco vydělat.

To je ale velice obtížné a rozhodně nelze počítat s tím, že vám psaní vynese takový zisk jako třeba specializovaným technologickým blogům, které se ostatně jako blogy jen tváří a ve skutečnosti jsou to profesionální stránky, často s exkluzivními informacemi. Rozhodně nepočítejte s tím, že vám vaše názory vydělají smysluplný balík peněz. To byste museli být géniové.

Hraní online her
V nejrůznějších magazínech se čas od času objevují články o hráčích World of Warcraft nebo Second Life, kteří si na základě těchto her postavili velice výnosnou živnost. Například prodali skvěle vyšlechtěnou postavičku, nebo přišli na něco, co by v rámci herní ekonomiky mohlo vynášet i skutečné peníze.

Je to jistě hezká představa, že si budete hrát a přitom vydělávat. Vězte ale, že cesta vede přes obyčejné pyramidy, na nichž vydělávají jen ti nejvýše postavení, nebo přes opravdové zapálení pro hru, kdy s ní budete trávit třeba deset hodin denně, což už je ale spíše utrpení.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 155