Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lékařské vyšetření / foto: sxc.hu

Při přetahování lanem si utrhl ruku

Číňan Ši (30), který se nadšeně zapojil do soutěže v přetahování provazem na pláži, si utrhl ruku v zápěstí.

Pan Ši z města Šenžen se do soutěže přihlásil spolu s více než stovkou kolegů ze zaměstnání. "Přetahovali jsme se už dříve, byla to zábava a bylo to naprosto bezpečné," řekl Ši listu Guangžou Daily.

Soutěžící byli rozděleni do pětičlenných týmů. Ši byl ve svém týmu na zadní pozici. Aby si upevnil rovnováhu, omotal si provaz kolem zápěstí a volný konec lana si hodil přes rameno.

Chtěl, aby přestali...
Boj se už chýlil ke konci a vypadal nerozhodně, když diváci začali oba týmy hecovat. Nikdo si nevšiml, že Ši má konec provazu stále omotaný kolem zápěstí.

"Volal jsem na lidi, ať přestanou, ale neměl jsem šanci, nemohli mě slyšet," dodal Ši.
Nakonec byl zápas zastaven, když si ostatní všimli, že Ši má velké problémy.

Zraněný muž byl převezen do specializované nemocnice ve městě Guangžou, kde mu lékaři během pětihodinové operace ruku přišili.

Ředitel nemocnice Liang Ming říká, že bude trvat deset dní, než se ukáže, zda byla operace úspěšná. "Ruka pacienta byla odtržena silným tahem. Pokud operace neuspěje, budeme muset amputovat. A dokonce i pokud operace uspěje, je pravděpodobné, že Ši už nikdy nebude moci touto rukou vykonávat jemnou manuální práci," dodal ředitel.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 416