Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Novorozeně / foto: sxc.hu

Rekordní porod. Dítě vypadlo nohavicí při chůzi

Tenhle porod se možná zapíše jako rekordní. Matka pomalu ani nevěděla, že rodí....

Nastávající maminka Katherine Allan byla naprosto šokovaná. Měla sice pravidelné stahy, ale porodní asistentka jí po telefonu řekla, že jsou ještě příliš nepravidelné a dítě se narodí až za pár hodin.

Katherinin partner Alan Moore tedy pomáhal své přítelkyni chodit po místnosti. K jejich ohromnému překvapení ale už po chvilce vyklouzla malá Hannah nohavicí na podlahu poblíž schodů.

Klouzající mimino
Hannah vážila 3,7 kg a prostě proklouzla nohavicí šedých sportovních kalhot. Alan ji zachytil, když na podlaze klouzala dál. Bylo to trochu nebezpečné, protože Hannah byla k mamince i nadále připoutána pupeční šňůrou.

Celý porod proběhl tak rychle, že Katherine necítila žádnou bolest. Maminka, která má pětiletého syna Bena a tříletého Michaela, řekla, že její předchozí porody trvaly až 12 hodin.

"Jen jsem sešla ze schodů, když jsem ucítila velmi silné nutkání tlačit. Najednou mi odešla voda a roztekla se po koberci přes celou halu. Byla jsem naprosto šokovaná a Alan docela legračně zezelenal. Naštěstí ale rychle reagoval a chytil Hannah, když klouzala na podlahu. Byl to dost zvláštní pocit, vidět ten malý uzlíček, jak proklouzává nohavicí, a uvědomit si, že je to moje dcera. Moje ostatní porody tak lehké nebyly. Rozhodně bych ale všem rodičkám doporučila při stazích chodit," řekla Katherine reportérům Daily Mail.

Katherine zabalila Hannah do ručníku, posadila se na schody a počkala na ambulanci. Pupeční šňůra jí ještě pořád vedla nohavicí k dceři. Porodní asistentka a paramedici čerstvou maminku vyšetřili a usoudili, že ani nemusí do nemocnice. Poslali ji jen do postele, ať se vyspí.

A co na to tatínek?

"Díval jsem se na Katherine, když najednou začala křičet, že dítě je na cestě. Vlastním očím jsem nevěřil, když se objevilo a začalo putovat její nohavicí - jen jsem si říkal, že nesmím nechat dítě spadnout. Tak jsem hodil rybičku, abych je chytil. Celé to bylo dost šokující, ale také moc fajn, a když mi paramedici řekli, abych přestřihl pupeční šňůru, byl jsem moc pyšný. Mám pocit, že jsem pro svou dceru během pár hodin udělal víc, než někteří tatínkové za prvních několik týdnů. Je to vyčerpávající, ale super," řekl Alan.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 820