Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mužská podprsenka / foto: Shutterstock

Pánské podprsenky jdou na dračku. Jdete do toho?

Když zásilková služba loni přišla na trh s pánskými podprsenkami, zdálo se, že jde spíše o bláznivý nápad než o byznys.

Omyl! Podprsenky prý muže uklidňují a jdou na dračku. Firma Wishroom napřed dala ušít jen 160 kusů pánských podprsenek, ale ty se okamžitě vyprodaly. Bylo nutné objednat 5 000 dalších kusů.

Masayuki Tsuchiya, prezident firmy, přiznal, že na nápad šít pánské podprsenky vlastně vůbec nepřišel on. Snažil se jen vyhovět přání zákazníků. Podle agentury Ananova jsou muži, kteří nosí podprsenky, v Japonsku známí jako "Bra-o", což znamená "podprsenkoví muži".

Růžová pro chlapy?
Společnost Wishroom nabízí pánské podprsenky v bílé, růžové a černé barvě. Nejsou ani příliš drahé - vyjdou v přepočtu na přibližně 600 Kč. Košíčky jsou k dostání jen velikosti A, ale obvod hrudníku je od 80 cm do 96 cm.

Tsuchiya říká, že jeho hlavními zákazníky jsou třicátníci a čtyřicátníci, kteří pracují v kanceláři.
"Japonci s fixní pracovní dobou často trpí stresem a zdá se, že podprsenky právě proti stresu pomáhají," dodal prezident Wishroomu.

Snad ještě překvapivější je ale popularita podprsenek u padesátníků a šedesátníků. I ti tvrdí, že je podprsenka uklidňuje. "Je to generace mužů, kteří byli vychováni v tom, že musejí být velmi zmužilí. Jsou to lidé, kteří stavěli poválečné Japonsko," říká Tsuchiya. A dodává, že právě tito muži se zřejmě začali proti své roli bouřit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 600