Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

V Británii obvinili tříleté děti z vandalismu

Vandalové jsou nepříjemnou součástí snad každého většího města. Obvykle jde o zamindrákované nebo nevyrovnané výrostky, kteří ničí cizí nebo veřejný majetek.

Pětiletý sexuálně obtěžoval
Nicméně ve Velké Británii nyní vyšetřují opravdu zvláštní případy. A to hned dva. Dva tříletí hoši jsou totiž podezřelí z vandalismu. Jde přitom o samostatné případy.

Vyplývá to ze zveřejněných policejních statistik. Celkem je ve Velké Británii deset podezřelých dětí mladších šesti lety. Tedy takových, které ještě ani nenastoupily do školy.

Například pětiletý kluk ze Skotska je obviněn z oplzlého chování. Mezi malými hříšníky jsou také dvě pětileté dívky.

Podle psychologů děti podobné chování pravděpodobně okoukaly od dospělých. Nejspíše byly samy šikanovány nebo třeba viděly někoho páchat vandalismus a chtěly to také vyzkoušet.

Pak jsou z nich násilníci
Z oficiálních míst zní, že by si na podobné záležitosti měly dávat pozor především rodiče, kteří v tomto věku děti formují ze všeho nejvíce.

Z těchto malých zločinců totiž mohou vyrůst mnohem horší. Jen před několika týdny například ve skotském městě Glasgow znásilnil jedenáctiletý imigrant z východní Evropy čtrnáctiletou dívku.

Nejmladším potrestaným byl jeden šestiletý, který si svou krádež odsedí ve výchovném zařízení.

Většina takto mladých provinilců ale vyvázne bez trestu. Přitom Velká Británie má jednu z nejnižších hranic trestné odpovědnosti. Ve Skotsku to je osm let, což je nejnižší číslo v Evropě. V Anglii a Walesu je to pak deset let.

Jenom ve Velké Británii bylo za poslední tři roky spácháno na 6000 zločinů dětmi mladšími deseti let.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 91