Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nevíte co na sebe? / foto: shutterstock

Nudisté mají vlastní turistickou stezku

Při procházení je můžete potkat v Německu.

Možná se to nezdá, ale nudisté jsou poměrně silným společenstvím i po lobbistické stránce. V Německu se jim dokonce podařilo založit vlastní turistickou stezku. Tedy takovou, po které se nerušeně mohou procházet nazí a obdivovat další zcela odhalená těla.

Nový druh turizmu
Je pravdou, že nudistům něco takového nechtěli povolit na řadě míst Evropy. Spolková země Sasko-Anhaltsko ale nakonec ustoupila. Pravděpodobně si její zástupci řekli, že by mohlo jít o zajímavý druh turismu.

Ostatně něco takového nemá nikde jinde obdoby. A navíc – nudistická stezka se nachází v útrobách překrásného pohoří Harz.

Vstup povolen i oblečeným
Takzvaná nudistická zóna se rozpíná zhruba na osmnácti kilometrech mezi městy Dankerode a Wippertalsperre.

Samozřejmě je možné, že se střetnou obyčejní a nazí turisté. Avšak aby se předešlo šoku, byly zde hojně rozmístěny cedule s nápisy typu: „Kdo nechce vidět nahá těla, nechť nechodí dále."

Stezku lze ale využívat i v případě, že jste oblečení. Možná tak dokonce bude lákat ty, kdo se sami nechtějí svlékat, ale pohled na nějaké to odhalené tělo jim dělá dobře.

Ve světa však existují také nudistické farmy, kde si nazí můžete zajezdit na koni, navštěvovat lze i nudistické kurzy jógy, případně si zahrát golf na nudistickém hřišti.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 67