Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Nejtlustší muž musí na operaci nákladním vrtulníkem

Jsou lidé tlustí a ještě tlustší. A pak už jsou jen ti nejtlustší. Na jejich špičku se dnes řadí Angličan Paul Mason.

Nenormální váha
Ten váží úctyhodných 444,5 kilogramů. Dosáhl takové míry obezity, že už neví, jak dál a rozhodl se tak vyhledat lékařskou pomoc. S tou snad pár stovek kilo shodí.

Jenže se objevil další problém. Jak se dostat doktorům na operační sál? Specializované centrum je vzdálené zhruba 250 kilometrů od jeho domova.

Obvyklé prostředky přepravy však nepadají v úvahu. Na pomoc tak musel být přivolán vojenský vrtulník Chinook.

magazin.cz

Plán na převoz pana Masona skutečně připomíná vojenskou operaci. Je třeba teoreticky ošetřit vše – od jeho vyvezení z domu, přes transport k místu odletu až po to, jak ho do vrtulníku dostat. Pravděpodobně k tomu bude třeba několik lidí a elektrická pomoc.

Zhubnout se dá
Paul Mason trpí závislostí na jídle. Již dříve se přiznal k tomu, že za den dokázal sníst tři rodinná menu ve fastfoodech. V nich do sebe nacpal neuvěřitelných 20.000 kalorií denně. Potřeba průměrného člověka je přitom 2 500 kalorií denně.

Již dříve potřeboval Paul Mason na operaci. Tehdy musel na pomoc přijet celý hasičský sbor, jenž se ho pokoušel přenést z domu do náklaďáku.

Ještě před několika byl nejtlustším mužem Mexičan Manuel Uribe. Ten vážil dokonce 596 kilogramů. Nad monstrózní obezitou ale aspoň částečně zvítězil. Díky striktní dietě, omezující denní přísun kalorií na dva tisíce, dokázal zhubnout na polovinu. Minulý rok se oženil.

Zda to dokáže také Paul Mason, je otázka. Jeho boj teprve začíná. Jistě ale už nebude chtít být k doktorům transportován ponižujícími způsoby, takže by se měl snažit…

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 139