Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.trade-show-expo.com

Veverka řádí na vodních lyžích

Její páníčci ji našli coby ztracené mládě. Když jezdili na vodních lyžích.

Tahle veverka jménem Twiggy je velká hvězda. Objevila se ve stovkách televizních show zhruba v deseti zemích světa, byla hostem i u slavného Davida Lettermana v jeho noční show. Na vlastní oči ji přímo v akci viděly miliony diváků. Psali o ní v mnoha časopisech včetně National Geographic a Time, hrála ve třech filmech, dvou reklamách, píše se o ní ve čtyřech knihách. Její páníčci pro ni mají obytný vůz s obřím přívěsem, kde mají veškeré vybavení potřebné k show a s tím jezdí po celém světě.

Našli ji v roce 1978
Manželé Chuck a Lou Ann Bestovi našli po jednom hurikánu ztracené veverčí mládě. Vzali si ho k sobě domů a ono si na jejich domov rychle zvyklo. Samička, která posléze dostala jméno Twiggy, hrozně ráda pospávala v tričku své paničky, bylo jí tam teplo a cítila se v bezpečí. To koneckonců miluje dodnes. Kam se hnuli páníčci, tam byla i veverka. Co dělali oni, opakovala i Twiggy.

Když manželé jezdili na vodních lyžích, ráda jim sedávala na ramenou přímo během jízdy a sledovala dění kolem. K překvapení všech ráda plavala, když jí u vody bylo horko, prostě si skočila do vody, aby se zchladila. Díky kombinaci její lásky k vodě a vodním lyžím se nejspíš zrodil ten nápad pořídit jí její vlastní mini člun a lyžičky a zkusit ji naučit to, co dokáží lidé.

Video:

Jak se učila na vodních lyžích
Chuck koupil své dceři jménem Lalainia dálkově ovládaný člun, přátelé si z něj dělali legraci, že si s ním hraje spíš on než jeho dcera, ale on jim vysvětlil, co má za lubem. Přiznal se, že to není až tak dárek pro dceru ani pro něj, jako spíš pro jejich talentovanou veverku Twiggy. Povedlo se, z Twiggy se stala obstojná vodní lyžařka.

O rok později z Twiggy už byla celebrita
Už v roce 1979 se o veverčí vodní lyžařce psalo v novinách a začala se o ni zajímat i další média. Orlandská odnož ABC o ní natočila dokument , který se posléze objevil ve slavném pořadu Good Morning America a nakonec vyhrál cenu Emmy za nejlepší příběh. Z Twiggy se stala hvězda.

Na svých stránkách má Twiggy informaci, že se svou show jezdila neuvěřitelných 27 let po celé Americe, ale i po Kanadě, byla také ve Francii či Německu. Jenže nejrůznější encyklopedie říkají, že takové veverky se dožívají v divočině kolem tří let, v zajetí pak maximálně 10. Takže manželé Bestovi nejspíš cvičili stále nové a nové veverky, aby jim jejich podnik nezkrachoval.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 47