Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Úlet: Spodní prádlo, které zadržuje prdy!

Říká se: Ve zdravém těle, zdravý duch. Jenže někdy takový „duch“ je pěkně aromatický a dokáže způsobit společenské faux pas... Co pak?

Vlastní skousnu, cizí je horší
Prdíš. Prdím. Prdíme. Zkrátka příroda to zařídila tak, že se naše tělo musí občas „pořádně vyvětrat“, a už se neptala na to, jak je to komu příjemné. Člověk samozřejmě svoje vlastní výpary toleruje, horší je, když se mu (často bez předchozího zvukového varování) dostane do čichového prostoru cizí „atmosféra“. Tak to už je pořádný trapas.

Tiše a bezpečně
Prdět na veřejnosti je v našich šířkách společensky nepřípustné. Pro ty, kteří trpí častým uvolňováním „tělesného plynu“, vymyslela společnost Under-Tec speciální spodní prádlo s trefným názvem „Fart Eater“ (česky - Pojídač prdů). Hlavním přínosem těchto spodních kalhotek nebo boxérek je „filtr“, který zachycuje všechen nepříjemný biologický pach. Výsledek: Prdíte, ale nikdo to zkrátka necítí.


Co skrývá tajná kapsička?
Toto speciální prádlo je vyrobeno z neprodyšné látky – polyuretanu, která je navíc ještě pokryta vrstvou nylonu. Spodky jsou elastické, pevně obepínající pas i stehna. V oblasti konečníku je našita „kapsička“, kde je umístěn speciální výměnný filtr. Ten sice na první pohled vypadá obyčejně jako například hygienická vložka, ale zdání klame.

A dál už ani krok!
Podle výrobce jde o „vymakaný mechanismus“. „Filtr má několik vrstev a je vyroben na bázi obložené housky. Jeho vnější „kabát“ tvoří vlněná plsť, pak následují dvě vrstvy z netkaného polypropylenu. Uprostřed filtru je umístěna výplň z aktivního karbonu, takže veškeré lidské plyny jsou včas zadrženy,“ dušuje se výrobce.

Spolu proti „zlým duchům“?

Geniální vynález. Pokud si prádlo chcete vyzkoušet, můžete si jej objednat na www.under-tec.com za zhruba 25 dolarů (asi 442 Kč plus poštovné). Za balíček dvou výměnných filtrů zaplatíte zhruba 12 dolarů (212 Kč). Jenže každá investice se musí vyplatit, jak dlouho tedy prádlo či filtr vydrží? Podle výrobce by vám mělo prádlo sloužit zhruba rok (záleží, jak často ho budete prát). Životnost filtru je též vymezena „četností vašeho nadýmání“.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 374