Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Draculova terapie pro krásu vlastní krví

Říká se tomu „Draculova terapie“, a pokud vás nevystraší už tahle přezdívka, vězte, že metoda spočívá ve vstříknutí vlastní krve do obličeje.

Dracula by se divil
A proč byste měli něco takového podstupovat? Inu, Draculova terapie je posledním výstřelkem v zamezování stárnutí obličeje.

Oficiálně jde o S3 terapii, což je zkratka pro „Self Stimulated Serum“. Byla představena londýnským kosmetikem Danielem Sisterem.

Zjednodušeně popsáno probíhá celá procedura tak, že vám doktor z těla vytáhne do speciálních ampulek vaši vlastní krev. Tu poté obohatí o vitamíny a amino kyseliny a toto obohacené sérum vpraví injekční stříkačkou do obličeje.

Funguje to
Podle doktora Sistera tato vcelku jednoduchá metoda způsobuje obnovování a opravu DNA. Kromě toho, že ze suchých či vrásčitých obličejů dokáže udělat opět tváře mladě působící, umí také odstranit jizvy!

Může to vypadat poněkud bláznivě a někdo si třeba řekne, že jde jen o pokus doktora, jak se zviditelnit. Tak tomu ale pravděpodobně není, jelikož podobné metody se v menší míře používají desítky let, například při léčení zranění sportovců nebo v zubním lékařství.

Draculova terapie má navíc tu výhodu, že na rozdíl od plastické chirurgie, která může vykázat podobné výsledky, nemá žádné větší vedlejší efekty, a když se nepovede, není to žádná tragédie, jaká může vzniknout pokaženou plastikou.

Průměrná cena terapie provedená doktorem Sisterem stojí zhruba 14 000 korun.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 31