Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Buďte hvězdou party. S ultrafialovým tetováním

Tetování se už dnes nespojuje jen s pobytem ve vězení, naopak je to svérázná část umění, kdy plátnem je lidská kůže. Tetování viditelné pod UV světlem ho dostává na jinou úroveň.

Celý vtip je ve speciálním inkoustu, kterým je obrazec vytetován. Ten je viditelný pouze pod ultrafialovým světlem, někdy také nazývaným černým. Tento druh světla bývá na každé diskotéce, kde se ostatně asi s tetováním člověk může pochlubit.

magazin.cz
Jinak je vytvořený vzor při normálním světle zcela neviditelný, jediné, co může prozradit vaši ozdobu, jsou případné jizvičky po tetovací jehle. Pod UV světlem začne barva zářit podle použitého druhu od bílé až do purpurové. Jiné barvy jsou samozřejmě také k dispozici, mají ovšem tu nevýhodu že září nejen pod UV, ale jsou viditelné i za normálního světla.

„Ultrafialové tetování“ není zatím příliš rozšířené. Důvodem může být jednak vyšší cena, tak i jeho možná zdravotní problematičnost. Někteří lidé mají na speciální barvu používanou při tomto tetování alergickou reakci. Panují dokonce obavy z možné karcinogennosti vybraných inkoustů. Dosavadní zkušenosti ukazují, že může dojít i k lehkému zežloutnutí vlivem dlouhodobé sluneční expozice. Naproti tomu nejsou náchylné k blednutí jako klasické barvy a vyžadují aplikaci od opravdu zkušeného tatéra.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 157