Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Červená / foto: Shutterstock

Teenageři se nestydí. Posílají mobilem své nahé fotky

Mladí lidé neví, co je soukromí nebo intimita.

Více než třetina teenagerů používá mobil k posílání sexuálně explicitních snímků sebe sama. A více než čtvrtina „sextuje“ pravidelně, zjistila alarmující výsledky nová studie.

Posílají svým přítelkyním a milencům oplzlé snímky, i když vědí, že více než polovina z těchto snímků bude sdílena a uvidí je i jiní lidé, než kterým byly určeny.

Experti varují, že takto ponížené oběti jsou často vysmívány, a nebo ještě hůře, mnoho z těchto obrázků končí v rukou pedofilů.

Doktor Andy Phippen říká: „Je to mnohem větší problém, že by se na první pohled mohlo zdát. Ukazuje to, že současná mladá generace nezná pojmy jako soukromí nebo intimita a že nejsou schopni porozumět důsledkům svých činů.“

Britská studie zjistila, že 40% teenagerů nevidí nic špatného na posílání nahých fotografií. A 15% si myslí, že ukazování nahých snímků je naprosto neškodné. Celých 39% sdílí intimní fotky nebo videa.

Dr. Phippen dodává: „Takové praktiky vedou k mladé lidi snížení citlivosti v problémech intimity.“ Proto se organizátoři výzkumu rozhodli varovat školy a požádat je o výchovné působení v těchto problémech.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 160