Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Šokující kampaně proti AIDS: Sex s pavoukem i bez hlavy

Bohužel někteří lidé se chovají, jako by šlo o podzimní rýmu. Ale i nejen pro ty je potřeba stále připomínat rizika, při kterých se můžete nakazit. Příklad jsou následující kampaně.

V Německu přirovnaly AIDS k masovým vrahům. Této nemoci podlehne každý rok na 30 miliónů lidí. V jejich ztvárnění tak byl rizikový sex připodobněn k milování s Adolfem Hitlerem, Saddámem Husajnem či Josifem Stalinem.

magazin.cz

Další nosnou myšlenkou ve Francii bylo motto: „Před AIDS jsme si všichni rovni. Na nemocničním lůžku jsou vyobrazeny bytosti z jiného světa – Superžena a Superman. Jejich svalnaté postavy jsou minulostí a dokonce potřebují dýchací přístroj. Tentokrát není viníkem kryptonit, ale nemoc, mající svůj původ ve viru HIV.

magazin.cz

Z Francie také pochází další kampaň. Organizace aides.org zabývající se prevencí a osvětou vytvořila děsivé plakáty upomínající na nebezpečí AIDS.

magazin.cz

V Německu zase apelují na sebeovládání. Je snadné ztratit hlavu, když jste vzrušení.

magazin.cz

Některé návyky z ovládání počítače či videoher v reálném světe prostě nefungují. Nákazu pomocí ctrl+z zpátky nevezmete.

magazin.cz

Kampaň podporující testy na HIV se řídí následujícím heslem. „Pokaždé když s někým spíte, užíváte si i s jeho minulostí."

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 332