Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Dívky ve věku 12 a 14 let vyloupily banku!

Kam ten svět spěje? Ptáme se po necelém měsíci znovu.

Dvě dívky ve věku asi 12 a 14 let v úterý 5. ledna nakráčely se zbraněmi v ruce do První národní banky v Cincinnati v americkém Ohiu. V bance byl v době loupeže pouze jediný zaměstnanec a žádní zákazníci.

Police oznámila, že starší z dívek předala úředníkovi u přepážky vzkaz, kde bylo napsáno, aby dal peníze do tašky. Její spolupachatelka zatím hlídala u dveří, mimo záběr průmyslové televize. Lupičky nikoho přímo neohrozily zbraní, ani nikomu ústně nevyhrožovaly, při loupeži nebyl nikdo zraněn, oznámil policejní mluvčí Steve Barnett.

Detektivové oznámili, že dívky odnesly zatím neznámé množství peněz, včetně návnady v podobně dolarových šeků, které mohou být vysledovány.

Mladistvé delikventky utekly přes parkoviště a podařilo se jim dokonce obelstít i policejní psy a pátrače v helikoptéře.

FBI nic podobného nepamatuje
Mluvčí FBI Michael Brooks přiznává, že za pět let, co pracuje v Cincinnati, si nevzpomíná na případ bankovní loupeže, kde by figurovaly tak mladé dívky.

V roce bylo ve Spojených státech za různé typy loupeží uvězněno více než 18 tisíc mužů mladších osmnácti let. Ale jen 1 900 dívek mladších osmnácti let. Podle statistik jejich počet od roku 1999 vzrostl o 38%.

Oběma výtečnicím hrozí, že v případě dopadení budou čelit obvinění z ozbrojené loupeže s přitěžujícími okolnostmi.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 365