Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Hotely nabízejí lidské ohřívače postelí

Hotely Holiday Inn začaly zaměstnávat ohřívače postelí. V zahřáté posteli se totiž lépe usíná.

Tyto lidské elektrické dečky jsou oblečeny do speciálních spacích overalů a hotel je posílá zahřát postel hostům, kteří se chystají ke spánku. Odborníci tvrdí, že na tom něco je. Například Dr. Chris Idzikowski, ředitel Centra pro výzkum spánku ve skotském Edinburghu, si myslí, že by nápad mohl fungovat.

"Existuje celá řada vědeckých důkazů o tom, že lidé usínají právě v době, kdy jejich tělesná teplota začíná klesat. K tomuto poklesu dochází částečně i díky rozšíření žil v pažích, tváři a nohách.

Teplá postel zahřátá přibližně na 20 až 24 stupňů Celsia je dobré prostředí na začátek usínání. Studená postel může usínání zpomalit a ztížit. Zdá se tedy, že zahřívání postelí, které nabízí Holiday Inn, by mohlo lidem pomoci k dobrému spánku. Zvláště pokud klienti přicházejí zvenku, kde je teď hodně sněhu," řekl Idzikowski reportérům listu Telegraph.

Mluvčí hotelového řetězce Jane Bednallová říká, že jde vlastně o to mít v posteli "obrovskou láhev s horkou vodou". Pětiminutové zahřívání postelí profesionálními "předhřívači" se zatím testuje v hotelech v Londýně a v Manchesteru.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 65