Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Nechtěl uklízet. Tak zastřelil rodiče!

Než přikážete dětem domácí práce, dobře si to rozmyslete.

Dětem se obvykle do domácích prací moc nechce. Nechápou, proč by do nich měly investovat svůj čas, který raději stráví hraním.

Dvakrát mířil přesně
To je zcela normální a nejrůznější vzpírání se uklízení, mytí nádobí či vynášení odpadků je u dětí běžné. Co už ale běžné není, to je obvinění z vraždy spáchané s motivem vyhnout se právě domácím pracím.

Právě to má na svědomí čtrnáctiletý chlapec John Caudle z Velké Británie. Jeho matka ho opakovaně nutila k uklízení, čemuž se hoch bránil.

magazin.cz

Jednoho dne se vrátil ze školy a matka ho opět vyzvala k nenáviděné činnosti. John se předtím z domácího sejfu zmocnil zbraně a tentokrát ji použil. Zastřelil svou osmatřicetiletou matku, když se v obývacím pokoji dívala na televizi.

Tím však jeho rafinovanost nekončila. John se ukryl do prádelny a vyčkal, dokud nepřijde domů jeho nevlastní otec Tracy. Jakmile slyšel jeho kroky kolem svého úkrytu, vylezl a muže zezadu rovněž zastřelil.

Vytřel podlahu a hrál hry
Policejní zpráva hovoří o až neuvěřitelné chladnokrevnosti chlapce. Nejenže vytřel krev ručníky a utěrkami, ale celou noc hrál videohry, zatímco jeho rodiče leželi na podlaze mrtví.

Ráno sedl do vozu nevlastního otce a dojel do školy. Učitelky vypověděly, že ten den vypadal velmi šťastně.

Těla rodičů objevil až chlapcův děda, když se jim nemohl dovolat a vydal se na místo. Po zatčení John na otázku, proč tak hrozný čin spáchal, odpověděl, že se chtěl vyhnout právě domácím pracím.

Prokurátor označil čin za nejhroznější z hrozných a prý jen hochův věk mu zabraňuje požadovat trest smrti. Čelí však hrozbě doživotního vězení, pokud bude uznán z vraždy dvou lidí bez polehčujících okolností.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 228