Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sanju Bhagat / foto: ABCnews

Lidé s nejdivnějšími osudy planety

Ano, žijí tu s námi.

Lidské osudy nejsou stejné, byť jsou si některé docela dost podobné. Ovšem to, co zažívají tito lidé, snese jakékoliv srovnání jen velmi těžko.

Nespal tři desítky let

magazin.cz

Čtyřiašedesátiletý Thajec jménem Hai Ngoc nespal od roku 1973, kdy ho sklátila silná chřipka, z níž se sice vylízal, ale od té doby prostě nemůže usnout. Nepomáhá nic – alkohol ani počítání oveček. Přitom je ale zdravý, jak mu vždy opakují doktoři. Dokonce každý den pracuje na farmě, což není zrovna jednoduchá práce. Jak je to celé možné? Nás se neptejte.

Měl dvojče v žaludku
Tak tohle je opravdu síla. Břicho Inda Sanju Bhagata bylo vždy docela velké a jednou napuchlo tak, že několik měsíců vypadal jako těhotný. Když už měl problémy s dý

magazin.cz
cháním a dalšími záležitostmi, vydal se na operaci do místní nemocnice.

Lékař pak vyprávěl o svých jedinečných zážitcích: „Když jsem řízl do jeho žaludku, vytekla nějaká tekutina. A pak se stalo něco výjimečného. Nejprve jsem uviděl jednu končetinu, pak další. Potom se objevily genitálie, vlasy, končetiny, čelist, končetiny, vlasy.“

Mohlo by se zdát, že Sanju Bhagat porodil. Ale nikoliv, to by bylo přeci jen příliš proti přírodě. Měl však v žaludku své vlastní dvojče, o kterém až do osudné operace nevěděl.

Skrýval se 28 let po konci války

magazin.cz
Shoichi Yokoi byl japonským vojákem, který jako mnoho dalších bojovali proti Američanům. Byl vyslán bojovat na ostrov Guam, který Američané roku 1944 dobyli. Shoichi se začal schovávat a přežívat v džungli.

Až v roce 1972 ho našli dva obyvatelé ostrova, když zrovna vycházel ze své jeskyně. Nepřestal se schovávat ani poté, co našel letáky s informací, že válka skončila. Po svém návratu do civilizace vypověděl, že se strašně styděl vrátit se z války živý.

Na letišti od roku 1988

Mehran Karimi Nasseri si doopravdy užil. Ostatně, podle příběhu tohoto Iránce byl natočen snímek Terminál s Tomem Hanksem. Nasseri se jako iránský uprchlík snažil dostat do Velké Británie. Dokonce do ní doletěl, ale předtím mu

magazin.cz
prý byla ukradena důležitá dokumentace, bez níž ho úřady nechtěly pustit na půdu Spojeného království. Proto byl odeslán zpět tam, odkud přiletěl, a to bylo letiště Charlese de Gaullea v Paříži.

Ani tam ho ale nechtěli pustit ze zóny určené pro lidi bez papírů. Nakonec mu byl povolen pohyb po celém letišti, protože ho stejně všichni znají, takže by si všimli toho, kdyby utekl. Na letišti žil od roku 1988 do roku 2006, kdy byl hospitalizován. Ačkoliv stále nemá patřičná povolení, už žije v Paříži celkem normálně.

Japonský Ježíš

magazin.cz
Matayoshi Mitsuo je jedním z těch, kteří se prohlašují za Boha a Ježíše Krista. Prý má pravomoc soudit lidi a vládnout světu. Jeho vláda a soudy se však nevztahují na život věčný, nýbrž na život skutečný. Mitsuo je Japonec a podle svých vlastních slov chce dosazovat premiéry všude na světě, reformovat OSN a stát se jejím generálním sekretářem. Účastnil se celé řady voleb, v žádných ale výrazněji neuspěl. Proslavil se však svými excentrickými kampaněmi, ve kterých vyzývá se oponenty, aby spáchali harakiri.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 60