Šéfkuchař newyorské restaurace Klee Brasserie zařadil do jídelního lístku zajímavou novinku, která se někomu může zdát až nechutná: sýr vyráběný z mateřského mléka své manželky.
Když se šéfkuchaři Danielovi Angererovi narodila dcera, jeho žena měla tolik mléka, že museli přebytky ukládat do mrazáku. Jelikož ale žijí v New Yorku, kde lidé vyhledávají stále podivnější novinky a výstřelky, rozhodli se přistoupit k malému experimentu. Začali z přebytečného mléka vyrábět sýr a nabízet svým zákazníkům.
Sýr se nechává zrát po dobu čtrnácti dnů, pak je akorát. A jak chutná? „Jako velmi sladký sýr z kravského mléka. Není to o tom ´Jé, to je ale neuvěřitelně dobrý sýr!´, spíš je to o tom ´Dá se využít lidské mléko? Ano dá, skvěle!´,“ vysvětluje autor novinky na jídelníčku.
Někteří hosté restaurace si lidský sýr skutečně objednávají. Samozřejmě bude k dispozici jen po omezenou dobu.
A co vy? Okusili byste?
Diskuze k článku:
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
Počet příspěvků v diskusi: 57