Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Odporné práce. To byste nedělali

Ne každý chodí do práce s radostí.

Práce je pro většinu lidí jednou z nejdůležitějších věcí života. Někteří však mají větší štěstí než jiní, kteří musí vykonávat opravdu nezáviděníhodné činnosti.

Čistič mobilních záchodů
Moderní latríny, tedy ony známé barevné budky rozmístěné všude možně a představující poslední záchranu pro ty, kterým už se opravdu chce, také potřebují údržbu, i když to na první pohled a počuch moc nevypadá.

Nepříliš překvapivě se o ně někdo musí starat – nejen je přenášet, ale také je čistit. Do popisu práce těchto lidí patří také očištění míst, na kterých mobilní záchody stály, od toho, co z nich vyteklo.

Tester prdů
Testovat se dnes musí opravdu všechno, včetně odéru prdů. Americký vědec Michael Levitt tak v rámci svého projektu použil zhruba sto lidí, kteří do svých nosů nasávali plyny jiných lidí a patřičně je hodnotili. Samozřejmě za to dostali zaplaceno, ale dovedeme si představit lepší způsoby výdělku.

Kontrolor kočičího žrádla
Jistě, že se všechny ty dobrůtky pro vaše domácí mazlíčky testují také na nich, ale oni – kromě toho, že ho sežerou nebo nesežerou – mnoho informací o kvalitě nepodají. Tady musí nastoupit člověk.

Jeho práce pak spočívá například v očichávání žrádla, zda je dostatečně čerstvé, případě osahávání jednotlivých kousků, zda mají to správné složení.

Uklízeč zvířecích mrtvol
Lidé významně zasáhli do koloběhu přírody, a tak jí musí s lecčíms pomáhat. Třeba když na silnici řidič přejede srnku, tak ji někdo musí sebrat. Dost často zvířata také zdechnou sama od sebe v blízkosti lidských sídel. I tehdy musí nastoupit uklízeč zvířecích mrtvol.

Honič zvířat v safari
Safari je poměrně velké a je problém v něm nahánět zvířata. Jenže někdo to prostě musí dělat, když je třeba je převést například na vyšetření. Pokud se dáte do téhle práce, vězte, že takové opičáky budete nahánět všude možně opravdu dlouho.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 129